På väg till Spanien

Johan Elmander nära toppklubb

FOTBOLL

Johan Elmander, 26, lämnar Toulouse.

Ny klubbadress kan bli klar redan före EM-samlingen.

Enligt Sportbladets källa är den svenska anfallaren nära en övergång till en spansk toppklubb.

Foto: FOTO: MAGNUS WENNMAN
Lämnar Frankrike Enligt Sportbladets källor är Johan Elmander snart klar för en spansk toppklubb. Det hela kan bli klart redan före landslagssamlingen på torsdag.

I lördags spelade Johan Elmander sin sista match i Toulouses tröja. Han slutförde sitt uppdrag: Att hålla Toulouse kvar i franska Ligue 1.

Nu planeras för Johan Elmanders fortsatta framtid och enligt Sportbladets källa är svensken på väg till en storklubb i Spanien.

Allt förväntas, enligt uppgifterna, bli klart inom kort och Johan Elmander kan alltså ha en ny klubbadress när landslaget samlas i Stenungsund på torsdag.

Johan har tidigare kopplats samman med flera spanska klubbar och hans agent Anders Wallsten sade nyligen till Sportbladet:

– Min bedömning är att Johan hamnar i Spanien, England eller i en stor klubb i Frankrike.

Förlängde förra hösten

Som Sportbladet tidigare berättat har den svenska landslagsstjärnan en överenskommelse med Toulouse att lämna klubben efter säsongen. Överenskommelsen var en av anledningarna till att Johan Elmander valde att inte förlänga när presidenten Olivier Sadran ville det förra hösten.

Första året i den franska ligan gjorde Johan Elmander succé och Toulouse hamnade på tredje plats i ligan. I år har det varit tyngre för laget – och därmed för Elmander.

Johan har alltid själv legat lågt i spekulationerna om hans framtid, men sagt att hans dröm är att testa spel i England eller Spanien. Vid

tidigare spekulationer har Olivier Sadran gått ut och satt en orimlig prisslapp på sin spelare. Men för drygt två veckor sedan sade Sadran för första gången öppet att han inte visste om Johan skulle vara kvar efter säsongen.

Ingen rehab

När tränaren Elie Baup körde rehabträning med sitt lag i går fanns Johan Elmander inte med. Enligt tidningen L´Equipe var han ledig inför den kommande landslagssamlingen.

Sportbladet sökte förgäves Johan Elmander och hans agent Anders Wallsten i går.