Ny tränare – då ratas stjärnorna

Marco van Basten sparkar ut Edgar Davids och Emmanuel Kuffour

1 av 3 | Foto: KRISTER HALVARS
Marco van Basten har valt att röra om lite i Ajax trupp och låter därför veteranstjärnorna lämna laget.
FOTBOLL

Marco van Basten har just tagit över Ajax – men är inte sen att sätta sin prägel på laget.

Första åtgärden blev att sparka stjärnorna Edgar Davids och Samuel Kuffour.

Profilen Edgar Davids, 34, återvände till Ajax i början av 2007 efter en lång karriär i storklubbar som Milan, Juventus, Barcelona, Inter och Tottenham.

Nu står det klart att han inte är önskvärd i Marco van Bastens nya lagbygge. Klubben har gått ut med information på sin officiella hemsida om att klubben inte kommer att ge mittfältaren ett nytt kontrakt.

– Jag kan inte stanna i Ajax till vilket pris som helst. Jag har sagt under de senaste veckorna att chansen att jag stannar är ganska liten. Just nu vet jag inte vad jag ska göra, men det finns ett stort intresse. Jag är i bra form och känner mig nog bra för att kunna fortsätta på en hög nivå, säger Davids till klubbens hemsida.

Edgar Davids är inte ensam om att bli dumpad ur van Bastens trupp. Backen Samuel Kuffour, 31, kommer inte heller att bli kvar i klubben.

Ghananen kom kostnadsfritt till Ajax från Roma, med en klausul som gjorde det möjligt för Amstedamlaget att förlänga kontraktet med ytterligare två säsonger.

Det kommer man inte att göra, eftersom Kuffour inte lyckades etablera sig i truppen och bara fick förtroendet att starta i två matcher.