Mexiko i natt: ”Det blir kaos”

Ingen vill ha Svennis: ”Inte rätt tidpunkt”

FOTBOLL

SANTANDER. Varken spelarna, pressen eller fansen vill honom.

Välkommen till verkligheten, Sven-Göran Eriksson!

– Det är ett mindre kaos här just nu, säger Victor Severino, journalist Mexicos ledande sporttidning Récord.

 Allt tyder på att Sven-Göran Eriksson i kväll presenteras som Mexikos nye förbundskapten om inget oväntat händer under dagen. Räkna med att han kommer att få det hett om öronen med en gång.

Flera landslagsstjärnor är starkt kritiska till att förbundet vill att Eriksson leder laget över VM 2010.

– Det är inte rätt tidpunkt att ta hit en europeisk coach, för gör man det tänker man inte i fotbollstermer, säger skyttekungen Jared Borgetti.

”Annorlunda mot Europa”

Borgetti är har länge varit Mexikos största stjärna och är fortfarande inflytelserik i det fotbollstokiga landet.

– Det måsta vara någon som känner till de mexikanska spelarnas liv och som känner till vår kvalgrupp, den är annorlunda jämfört med Europa, säger han.

Mexiko står inför ett viktigt VM-kval. PSV Eindhoven-backen Carlos Salcido hymlar inte med att ”Svennis” kommer att få en hel del att stå i om han tar över landslaget:

– Vi är väldigt svåra och annorlunda. Jag skulle hellre vilja ha någon som känner till den mexikanska ligan, som förstår oss mexikaner, säger backen Carlos Salcido, enligt AP.

Det mexikanska landslaget åkte i går till San Diego i USA för att på onsdag möta Argentina i en träningsmatch. Fyra dagar senare är det match mot Peru i Chicago. Den sista träningsmatchen innan VM-kvalmatcherna mot Belize den 15 och 21 juni.

– Visst, vi är koncentrerade på mötet med argentinarna, men samtidigt finns ju tankarna på annat håll. Man undrar ju vad som händer med allt, säger mittfältaren Antonio ”Sinha” Naelson och syftar på förbundets förhandlingar med svensken.

”Stämningen är tryckt”

Enligt Victor Severino, journalist på tidningen Récord, är majoriteten av experttyckarna i mexikansk press också emot en utländsk förbundskapten, liksom supportrarna i det fotbollstokiga landet.

– Stämningen kring landslaget är väldigt tryckt för tillfället. Många är spända och undrar vad som kommer att hända, säger Victor Severino.