Segersviten

Svennis lyxslappar i Mexiko: ”Skämmer bort honom”

1 av 3 | Foto: Fotp: Stefan Holm
lyxigt svennis Här, på hotellet Camino Real i Mexico City, bor Sven-Göran Erikiksson. Det är lugnt – och har all tänkbar lyx.
FOTBOLL

MEXICO CITY. Sven-Göran Eriksson ska göra succé som Mexikos förbundskapten.

Segersviten?

Den finns här – på lyxiga Camino Real i Mexico City.

– Vi gör allt för att han ska känna sig hemma, säger Diana Miller i hotelledningen.

Det är inte bara solen som lyser upp hårt trafikerade Mariano Escobedo i Mexico Citys södra delar.

Entrén till Camino Real skiner i violettrosa och gult och på väggen gnistrar en metallskylt som berättar om ett av världens ledande hotell.

Det ligger bara 15 minuters bilresa från fotbollsförbundets lokaler vid Calima, där Svennis i tisdags presenterades som Mexikos blivande förbundskapten.

En oas

Camino Real är en oas i Mexikos och kaosets huvudstad. Vid poolen på den lummiga innergården ersätts ljudet från bilarna med fågelkvitter, stanken av avgaser med doften av hortensia och andra blommor.

Här härskar lugnet – och Sven-Göran Eriksson.

I måndags kom 60-åringen till hotellet tillsammans med assistenterna Hans Backe och Tord Grip, som ska ansvara för scoutingen i Europa.

Svennis bor i en av de tre 96 kvadratmeter stora Chapultepec-sviterna i etage, som omfattar vardagsrum, två badrum och utgång till en privat pool. Priset per natt är 4 215 kronor.

”En ära att ha dem här”

Värmlänningen bodde på hotell under sin tid som tränare i Manchester City och allt talar för att han väljer samma bekväma boende när han den 1 juli tar över Mexikos landslag.

Det var till Camino Real han återvände efter nattens landskamp mellan Mexiko och Argentina i San Diego.

– Vi hoppas att han stannar kvar. Vi försöker skämma bort dem, även om alla gäster får VIP-behandling. Det är en ära att ha dem här. Vi försöker hålla oss undan och gör allt för att de ska känna sig hemma, säger Diana Miller.

I samband med landskamperna bor spelare och ledare på träningsanläggningen i Camino Santiago Tepalcatlalpan söder om Mexico City.

Där ska även Sven-Göran Eriksson ha ett kontor.

Men segersviten, den ligger i den pulserande stadens södra delar.

FAKTA

CAMINO REAL

Namn: Camino Real México Hotel.

Invigt: 25 juli 1968.

Stjärnor: 5.

Arkitekt: Ricardo Legorreta.

Antalet rum och sviter: 712.

Antalet anställda: 1 200.

Antalet restauranger och barer: 9.

Antalet swimmingpooler: 3.

Övrigt: Camino Real har hyst över 230 kungligheter och statsöverhuvuden. Hotellet är även något av en konsthall med verk av många stora konstnärer, bland andra Mathias Goeritz, Isamu Noguchi, Rufino Tamayo och Rodolfo Morales.