"De är ute efter hans huvud ..."

Svennis tränas för att undvika kidnappning

Foto: ROGER LUNDSTEN
måltavla Sven-Göran Eriksson måste genomgå en anti-kidnappningsträning innan han kan sätta sig och prata taktik med sitt lag.
FOTBOLL

LONDON Anti-kidnappningsträning.

Livvakter 24 timmar om dygnet.

En hård vardag väntar ”Svennis” i Mexico City.

– Det här är inte en Hollywoodfilm. De är ute efter hans huvud, säger en mexikansk general till Daily Star.

Man skulle kunna tro att ett möte med spelarna står högst upp på listan för mexikanska landslagets nya tränare.

Icke.

Innan Sven-Göran ”Svennis” Eriksson, 60, kan sätta sig och prata taktik med sitt lag måste han först genomgå en anti-kidnappningsträning. Det skriver Daily Star idag.

Svennis en måltavla

Enligt tidningen har Svennis varnats för bli en måltavla i kriget mellan Mexikos regering och landets otaliga drogkarteller. Ett krig som under de senaste 18 månaderna har skördat 4 100 dödsoffer.

– Drogkungarna skulle klassa det som en succé att kidnappa landets nya tränare. Det skickar ut en signal att de är allsmäktiga och klarar vad som helst, säger generalen Luis Garfias till Daily Star.

”Gäller hans liv”

Han har redan varnat Svennis att tränarens liv aldrig kommer att bli detsamma, och att livvakter och terror-träning är nödvändigt.

– Hans liv hänger på det, säger Garfias.

News of the world uppger också att svensk ambassadpersonal i Mexiko redan träffat Eriksson för att gå igenom farorna som väntar.

– Jag kan bekräfta att han var på ambassaden under nationaldagsfirandet den 6 juni. Då träffade han ambassadören, men vad de pratade om då är mellan dem, säger Per Engström, förste ambassadsekreterare på svenska ambassaden.

MÅLTAVLA Sven-Göran Eriksson måste genomgå en anti-kidnappningsträning innan han kan sätta sig och prata taktik med sitt lag.