”Det bultar rejält i foten”

Jönsson derbyhjälte, skadad och utskälld: Spelar vårdslöst

Foto: Bildbyrån
Jon Jönsson skadade sin opererade vrist när han gick in hårt i en närkamp.
FOTBOLL

KÖPENHAMN. Derbyhjälte och utskälld av FC Köpenhamns tränare.

Sedan bars Jon Jönsson, 25, ut på bår med våldsamma smärtor.

– Det bultar rejält i foten nu men det var definitivt värt det, säger Jönsson till Sportbladet.

Foto: Bildbyrån
Här är Jönssons tackling som får tränaren Solbakken att se rött.

Det intensiva Köpenhamnsderbyt med smeknamnet New Firm, – efter Glasgowderbyt Old Firm – var mitt i den första halvleken.

Då vann Jon Jönsson en infernoliknande närkamp på mittplan.

När röken lagt sig låg två FC Köpenhamnspelare – Martin Nordstrand och Thomas Kristensen – och vred sig i smärtor. Samtidigt reste sig Jon Jönsson med bollen, spelade snyggt ut åt högerkanten och på inlägget avgjorde Jan Kristensen årets första Köpenhamnsderby.

Solbakken rasande

– Deras första spelare klev jag bara framför och tog bollen från, sedan trodde jag att nästa skulle satsa ordentligt så jag gick med allt vad jag hade. Då stannade han lite, säger Jönsson.

FC Köpenhamns tränare Ståle Solbakken var rasande över att domaren inte dömde frispark och över Jönssons satsning.

– Det är en jättejättefrispark och vårdslöst spel av Jönsson. Jag inte bara anser att det är frispark, det är frispark, säger Solbakken.

Jönsson ler lite när han hör vad Solbakken sagt.

– Jag ska nog vara glad att det ­inte blev frispark.

Som mittback tillsammans med svenska landslagsmannen Max von Schlebrügge var Jon Jönsson en av de största anledningarna till att Bröndby vann prestigematchen.

Två veckors vila

Förutom att Jönsson låg bakom målet räddade han med en perfekt glidtackling ett jätteläge för FCK med tio minuter kvar. Men glidtacklingen hade sitt pris och derbyhjälten bars ut från Bröndby Stadion.

– Jag skadade samma vrist som jag opererade i Frankrike i fjol, men inget är i alla fall brutet. Jag fick tre nya ledband inopererade då så det ska förhoppningsvis läka rätt fort nu, säger Jönsson som nu får vila två veckor på grund av landslaguppehåll.

– Landslaget är så klart ett mål för mig, fast på lite längre sikt, säger Jönsson.

Förutom Jönsson och Schlebrügge spelade Martin Eriksson och Samuel Holmén från start för Bröndby. För FCK spelade Peter Larsson och Oscar Wendt från start.

FAKTA

Bröndy 1 FC Köpenhamn 0