Drömmål av Granqvist

… och Berg följde upp med tvåan

Foto: Jane Wessels
FOTBOLL

Här är målet som hela Fotbollsholland talar om. Mittbacken Andreas Granqvist presenterade sig för sina nya supportrar i Groningen med ett dribblingsnummer som Diego Armando Maradona varit stolt över.

– det var nog inte bara jag som blev chockad, säger Granqvist till TT.

Foto: KRISTER HANSSON
Andreas Granqvist.

Andreas Granqvist fick aldrig chansen på allvar i Wigan. Kanske ångrar sig den engelska klubben om de får se vad den 23-årige mittbacken gjorde i sin hemmadebut mot Utrecht. På länken här intill så kan ni se hur svensken gör ett mål som kommer att bli svårt att överträffa i den holländska ligafotbollen. Han berättar själv hur 1–0-målet kom till.

– Jag fick bollen på egen planhalva, gick förbi deras forward och letade någon att passa. Men det var ingen som visade sig och det var öppet i mitten, så jag fortsatte framåt. Och så kom jag nära mål och drog deras försvarare. Då var det bara målvakten kvar så jag sköt. Det blev en bra träff och mål, högt till vänster, säger han till TT.

Berg nätade igen

Målet kom i den 35:e minuten i första halvlek. Groningen - som tagit över som det ritkiga svensklaget i den holländska ligan från Heereveen - vann med 2–0 sedan skyttekungen Marcus Berg avgjort efter lite drygt en timmes spel. Det var Bergs andra mål i ligan och det var Groningen andra seger i ligan. Målskillnaden är 6–0. Det innebär att laget ligger på andra plats i tabellen, men det är inte det folk talar om i dag när de talar om Groningens fotbollslag.

Det är en svensk mittbacks galna dribblingsnummer.