”Trodde att han skulle stryka med”

Sparkade motståndaren i bröstet – nu talar spelaren ut om överfallet

Foto: Bjørn S. Delebekk/Verdens Gang
FOTBOLL

Här sänker Fredrikstads Raymond Kvisvik Rosenborgs målvakt Rune Jarstein med en stenhård spark i bröstet.

Överfallet är dagens snackis i Norge.

– Jag trodde nästan att han strök med, säger Kvisvik.

Incidenten inträffade strax före paus i söndagens Tippeliga-möte mellan ”svensklagen” Fredrikstad (med svenske tränaren Anders Grönhagen och spelarna Abgar Barsom, Daniel Örlund och Patrik Gerrbrand) och Rosenborg (med tränaren Erik Hamrén och spelarna Mikael Lustig, Mikael Dorsin och John Pelu).

Vid en indirekt frispark inne i Rosenborgs straffområde blev det heta känslor.

Slog slint

Först varnades Rune Jarstein för att ha rusat för tidigt. När frisparken väl kunde slås petade Abgar Barsom bollen för långt, vilket ledde till en duell mellan Raymond Kvisvik och den utrusande Jarstein.

När domaren inte blåste för Jarsteins sena tackling slog det slint i hjärnkontoret på Kvisvik – som med full kraft riktade en spark i bröstet på Jarstein.

”Dumt gjort”

Kvisvik, som självklart fick rött kort, valde efter 1–1-matchen i går att fly pressen. Men i dag talar han ut om överfallet på Fredrikstads hemsida.

– Det var dumt gjort av mig. Jag blev fasthållen och skulle slita mig fri och då sparkade jag honom. För en sekund trodde jag att han skulle stryka med, men lyckligtvis gick det bra, säger han med viss ironi i rösten.

– Jag ångrar mig självklart. Det var värt ett rött kort, men det finns andra som kanske skulle ha fått det också.

”Aj, det gjorde ont”

Om situationen som föranledde tumultet säger Kvisvik:

– Jag slängde mig för att peta bollen till Hans Erik Ramberg, och då blev jag tacklad av Jarstein, som är för sent ute. Han anser att jag filmar. Men det är bara att se tv-bilderna, så ser du att han tacklar mig.

Efter sparken blev det handgemäng och Abgar Barsom gick emellan Kvisvik och Jarstein för att förhindra bråk.

Stöttas av Grönhagen

– Jag höll i honom lite när han skulle resa sig upp och då svarade han med att sparka mig stenhårt i bröstet. ”Aj, det där gjorde ont”, var det första jag tänkte. Därefter frågade jag varför han gjorde så, säger Jarstein till VG.

Men Kvisvik får nu stöttning från tränaren Anders Grönhagen:

– Jag har större förståelse för situationen i dag än i går. Han blev ju faktiskt fasthållen i stridens hetta och försökte sparka sig loss. Det var okej med rött kort, men jag tycker att även Jarstein skulle fått gult kort. Och då skulle han fått rött eftersom han redan var varnad, säger Grönhagen till Verdens Gang.