Dunderskrällen i Fotbollseuropa

Brann slog stjärnlaget La Coruna

FOTBOLL

Kalmar i all ära, men norska ligaåttan Brann stod för torsdagens jätteskräll i Uefacupspelet. Brann knockade spanska stjärnlaget La Coruna, som besegrade Real Madrid nyligen, med 2–0 (2–0) på hemmaplan.

Foto: AFP

Isländske försvararen Ólafur Örn Bjarnason gav hemmalaget ledningen på straff efter 21 minuter. Kort därefter prickade Jan Gunnar Solli in 2–0 och fullbordade sensationen.

– Brann hade mycket bättre rytm i sitt spel än vad vi hade. Vi hade inte tillräckligt bra inställning i den här matchen och gav dem utrymme. Brann hade både kunnat göra ett och två mål till, sade La Coruna-tränaren Miguel Angel Lotina.

Brann-tränaren Mons Ivar Mjelde var en nöjd man efter bragdinsatsen.

– Vi lyckades bra med det vi hade bestämt oss för och i vissa perioder förde vi matchen. Jag hade föreställt mig att vi kunde slå Deportivo med mer än ett mål, men jag hade aldrig trott att jag skulle stå här efter 2–0 och vara lite besviken.

Storsatsande Premier league-klubben Manchester City var illa ute i det första mötet av två borta mot Omonia Nicosia i Uefacupens första omgång. Cyprioterna tog ledningen innan Manchester Citys brasilianske stjärnforward Jo steg in i handlingen och med två mål såg till att City har ett bra utgångsläge inför returen i England om två veckor. Matchen slutade 2–1 till City.