Rosenberg sänkte Bayern München

Chockförlust för mästarna

Foto: Reuters
FOTBOLL

Här är resultatet som skapar chockvågor inom tysk ligafotboll. Ligamästarna Bayern München krossades hemma mot Werder Bremen med 5–2 och det var gästernas svenske anfallsstjärna Markus Rosenberg som inledde lekstugan.

Förra året var Bayern München tillbaka på den tyska fotbollstronen igen efter ett tungt 2006/2007 då man inte slutade bättre än fyra. Tungviktarna sprang hem Bundesliga med tio poäng till godo på Werder Bremen och tanken är att de ska göra samma sak i år igen. Nu under ledning av Jürgen Klinsmann som tog över efter Ottmar Hitzfeld som sa adjö med fjolårets triumf. Det har börjat sisådär, åtminstone med Bayern München mått mätt.

Rosenberg glänste

Laget har två segrar och två oavgjorda på de fyra första omgångarna. I dag kom första förlusten och det var en rejäl smäll. Vice mästarna Werder Bremen vann med hela 5–2 på Allianz Arena och det mycket tack vare Markus Rosenberg. Det var svensken som gjorde 1–0 till gästerna efter en halvtimmes spel. Samme Rosenberg gjorde sedan 5–0 inför chockade hemmafans efter 66 minuters spel och även om hemmalaget ryckte upp sig något och hyfsade siffrorna med två reduceringar så var förlusten odiskutabel.

ARTIKELN HANDLAR OM