Källström bänkad

På bänken när Lyon vann

FOTBOLL

Kim Källström har det inte lätt just nu i Lyon. På lördagskvällen fick han sitta på bänken hela matchen när de franska mästarna vann med 1–0 borta mot Le Havre.

Foto: All Over Press
Kim Källström.

När Kim Källström varit ordinarie mittfältare i Lyon har han haft svårt att ta en plats i det svenska landslaget. När han nu äntligen tycks ha slagit sig i på landslagets mittfält, ja då nobbas han i Lyon. När det var match mot Fiorentina i Champions League i veckan spelade han visserligen från start, men återigen som vänsterback. Det var inte första gången. Källström stod inte för någon stark insats och kanske fick han betala priset i kvällens match.

Svensken var i alla fall bänkad i matchen mot Le Havre och Lyon klarade sig helt okej utan Källström. Det blev seger med 1–0 sedan Honorato Ederson nätat strax innan halvtidsvilan. I och med segern drygade Lyon ut sin ledning i ligan till fem poäng före Marseille som dock har en match mindre spelad. I morgon möter ligatvåan Monaco på hemmaplan och har då chansen att knappa in ordentligt.