Nu vet Holland vem Petter Andersson är

Groningens nyförvärv räddade poäng

FOTBOLL

Efter en minut fick Groningen en spelare utvisad i ligamötet med Heracles.

84 minuter senare sköt Petter Andersson sitt första mål för sin nya klubb och blev poängräddare.

– Det var vår enda målchans, säger lagkamraten Marcus Berg till TT.

Foto: AP
Petter Andersson har gjort sitt första mål för Groningen.

Nu vet även den holländska fotbollspubliken vem ”Ljusvattnets Henry” är. Förre Hammarbymittfältaren Petter Andersson hoppade in i den 62:a minuten i lördagsmatchen borta mot Heracles i den holländska ligan. Drygt 20 minuter senare visade han sin klass.

– Han har sådana kvalitéer som vi behöver och jag tror han kommer att vara en startspelare snart. Han har ju bara varit här i tre veckor, säger Marcus Berg, som bara skakade på huvudet efter matchen.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Vi fick en innermittfältare målchansutvisad efter en minut och jag fick bara ligga och ta emot bollar och fördela dem hemåt igen.

– Det var sjukt jävla jobbigt och förutom målet hade vi inte en enda målchans på hela matchen. Så vi ska vara glada att vi fick med oss en poäng här ifrån.

Målet var en helsvensk konstruktion.

– Jag slog ett inlägg till Andreas Granqvist som skarvade vidare till Petter. Han tog emot bollen och placerade in den med bredsidan, det var riktigt snyggt.

Den fjärde svensken i Groningen, försvararen Fredrik Stenman, skadade sig på fredagens träning och stod över helgens match.

– Han stukade foten, men det är ingen fara, säger Marcus Berg.

Groningen har inlett säsongen med två vinster och en oavgjord.

Landslagsmålvakten Andreas Isaksson höll nollan i PSV Eindhoven. Men bara fram till den 82:a minuten borta mot AZ Alkmaar. Då gjorde hemmalaget matchens enda mål genom Maarten Martens.