”Var helt sjukt”

Skrällaget körde över Dortmund

Foto: AP
Hoffenheim stormar fram i Bundesliga. Senaste hindret, Dortmund, krossades med 4-1.
FOTBOLL

Kometlaget fortsätter att överraska. I går körde Hoffenheim över klassiska storlaget Dortmund och ligger nu tvåa i Bundesliga.

– Vad är det som händer? Det finns ju inte, säger svenske mittbacken Per Nilsson.

Från division fem till Bundesliga på åtta år, och nu dessutom i serietopp. Lilleputtklubben TSG 1899 Hoffenheim fortsätter att överraska, även sig själva. I går krossades Dortmund med 4-1.

– Det var helt sjukt att spela i i dag. Vi ledde med 4-0 efter 70 minuter. Allting fungerade, klacksparkar, one-touch-passningar och snabba spelvändningar, säger Per Nilsson.

Hyllades av fansen

Han var återigen lagkapten för Bundesligas största skrällgäng, och hyllades av fansen.

– Helt otrolig atmosfär, jag sprang omkring ute på planen med gåshud.

Bortafansen från Dortmund hånade Hoffenheims ägare, miljardären Dietmar Hopp, under hela matchen.

– Så han var grymt nöjd med oss efteråt. Det var första gången i år han kom ner till omklädningsrummet efter matchen. Han sa att han aldrig sett oss spela så bra, och att det var skönt att få sätta idioterna på plats. Sen startade han segerramsan åt oss. I vanliga fall är det alltid tränaren som gör det, men nu ville Hopp vara med, haha.

Hoffenheim ligger nu tvåa i ligan efter Hamburg, och satsar på att fortsätta skrälla. Nästa helg väntar Werder Bremen och Markus Rosenberg på bortaplan – ett möte Nilsson ser fram emot.

– Det är nästan komiskt. För många år sedan spelade vi ihop i pojklandslaget – och nu ska vi plötsligt mötas i ett toppmöte i Bundesliga.

Vad säger du om hans match mot Bayern München?

– Herregud, han gör två mål och ett assist mot Bayern. Det är inte vem som helst som gör det. Men vi har redan bevisat att vi kan slå storlagen. Samtidigt gäller det att vi är fortsatt ödmjuka, förhoppningsvis förstår alla att det inte håller att springa ut och köpa en Ferrari nu bara för att vi börjat bra.