Kennedy och tystnaden

”Han tränar på för fullt”

Foto: Andreas Bardell
Största möjliga tystnad Kennedy Bakircioglü vill inte pratat med någon om sin situation i Ajax-tränaren van Bastens frysbox.
FOTBOLL

Kennedy Bakircioglü, 27, är placerad i Marco van Bastens frysfack. Petningen har uppenbarligen tagit stjärnan hårt då han nu vägrar prata med massmedia.

– Han har bett om att inte bli kontaktad, säger hans agent Cheil Dekker till sportbladet.se.

Kennedy kom till Ajax för att ta nästa steg i karriären efter sina framgångar i FC Twente där han växte ut till en nyckelspelare efter den tunga tiden i grekiska Iraklis. Första säsongen i storklubben rycktes dock sönder av skador och tränaren som värvat honom, Henk Ten Cate, lämnade klubben. Sedan petades Bakircioglü av dåvarande tränaren Adrie Koster. I år skulle han ta sin revansch. Med Marco van Basten som tränare.

– Jag har bara hört bra saker om honom. Han kan mycket fotboll och han har sett mig spela och vet vad jag kan. Han har pratat positivt om mig och han vill behålla mig. Jag ser fram emot att ha honom som tränare, sa Kennedy då till sportbladet.se.

Lika bra som i Twente

Så trots intresse från andra klubbar valde han att stanna för att under Marco van Bastens ledning få visa Ajax-fansen att han kunde göra det lika bra som han hade gjort det i Twente. Så blev det inte.

Ett par veckor innan transferfönstret stängde meddelade han att Kennedy inte ingick i planeringen inför den kommande säsongen.

– Vi har arbetat i tre veckor och nu har alla spelare fått sin chans. I vissa fall har det lett till nya insikter. Det är därför vi har klargjort saker för en grupp av spelare idag. I slutändan vill vi ha en trupp på 24 spelare, sa van Basten.

Ingen media

Ett tungt besked för svensken. Tiden var för knapp för att hitta en ny klubb och i en dryg månad har han nu varit långt ifrån spel. Sedan det beskedet har sportbladet.se sökt Bakircioglü vid upprepade tillfällen, men den spelare som tidigare gärna svarade i telefonen och tog sig tid för att svara på frågor, har inte velat ställa upp på någon intervju. Inte heller Kennedys agent vill prata med media.

– Det är ingen idé att ni ringer till mig. Kennedy vill inte prata med svenska journalister. Han har bett mig att inte prata och han har bett om att inte bli kontaktad, säger agenten Cheil Dekker till sportbladet.se

Har han ändå kommit närmare laget under den här tiden?

– Det får du fråga mr van Basten om.

Just nu talar allt för att Kennedy Bakircioglü får finna sig i att stanna kvar ute i kylan ända till dess att han finner en ny klubb.

– Det går inte att göra så mycket nu. Vi får vänta och se vad som händer i januari, konstaterar Dekker.

FAKTA

Kennedy Bakircioglü

Ålder: 27

Position: Mittfältare

Klubb: Ajax

Tidigare klubbar: Assyriska, Hammarby, Iraklis, FC Twente