”Vill göra sig av med Linderoth”

Turkisk media: Galatasaray är trött på svenskens alla skador

kör rehab Tobias Linderoth är fortfarande skadad och kör rehabilitering efter smällen han fick på foten i VM-kvalmatchen mot Albanien i september. FOTO: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Tobias Linderoths helvetesår vägrar att ta slut.

Enligt turkiska tidningsuppgifter tänker nu Galatasaray göra sig av med den skadeförföljde landslagsmittfältaren.

– Han har fortfarande problem med sin fot, säger Tobias pappa Anders Linderoth.

Först var det höftskadan som sabbade våren, sedan lårskadan och smärtorna i foten som krossade hösten. Tobias Linderoths tid i Galatasaray har varit kantad av skador och ständig rehabilitering.

Den senaste skadan läker olidligt långsamt. Linderoth fick en smäll på foten under VM-kvalmatchen mot Albanien i september.

Dubbla rehabpass

Efter undersökningar i Göteborg i början av oktober fastställdes det att Linderoth hade en blödning i leden och att han skulle vara tillbaka inom tre veckor. Men nu har fyra veckor gått och Linderoth spelar fortfarande inte fotboll. Inte ens hans pappa vet när han kan spela igen.

– Han har fortfarande problem med sin fot. Hur allvarligt det är vet jag inte, men han tränar dubbla rehabiliteringspass om dagen. Det är allt jag känner till, säger Anders Linderoth.

Tobias Linderoth, 29, kom till Galatasaray från FC Köpenhamn förra året. Han skrev på ett tvåårskontrakt med option på ytterligare ett år. När han landade på flygplatsen i Istanbul hyllades han som en frälsare av de fanatiska fansen. Då trodde få att svensken bara skulle ha spelat tio matcher ett och ett halvt år senare.

Släppa honom i förtid

Enligt turkiska tidningen Sabah har Galatasarays styrelse nu tappat tålamodet och kommer att informera Linderoth att man vill släppa honom i förtid från sitt kontrakt, i samband med att transferfönstret öppnar igen i januari.

Anders Linderoth påstår att han inte känner till Galatasarays missnöje:

– Jag pratade med Tobias för en liten stund sedan. Skulle han vara på väg bort borde han ha sagt det till mig.

FAKTA

Fler skadade fotbollsstjärnor

Henrik Larsson

Landslagskaptenen drabbades av en muskelbristning inför VM-kvalmötet mot Portugal. Säsongen såg ut att vara över men mannen med fotbollshistoriens kanske bästa läkkött gör comeback i morgon mot AIK.

Erik Edman

Upplevde sin tyngsta stund som fotbollsspelare när han drog av korsbandet i en Premier League-match mot Blackburn i mars. Missade EM-slutspelet men hoppas på reservlagsmatch på tisdag.

Sebastian Larsson

Klev av två träningar i rad inför Portugal-matchen. Fortsätter att ha problem med sina ljumskar. ”Bissen” saknades i truppen när Birmingham förlorade förra helgen mot QPR. Beräknas spela igen på måndag mot Coventry.

Anders Svensson

Efter en säsong med känningar i låret slet Svensson till slut av en sena i främre lårmuskeln mot Hammarby. Den allsvenska säsongen och jakten på guldet var över redan i september.

Rami Shaaban

Landslagsmålvaktens chockskada saboterade redan tidigt i våras. Shaaban slet av korsbandet mot Halmstad och missade både EM-slutspelet och allsvenskan.