Cesar Santin tystade Mestalla

Ordnade poäng för FCK

FOTBOLL

Cesar Santins succé i FC Köpenhamn fortsätter. På torsdagen såg han till att den danska klubben fick med sig en poäng från Mestalla med sitt 1–1-mål mot Valencia.

Foto: Reuters
Cesar Santin var strålande mot Valencia.

För ett drygt år sedan var Elfsborg på Mestalla för att kvala till Champions League. De svenska mästarna blev fullständigt utspelade. FC Köpenhamns insats på den mäktiga arenan var betydligt bättre. FCK tog sin första poäng i Uefacupen när laget spelade 1–1 mot det spanska storlaget och poängen var inte alls orättvis. Visserligen började hemmalaget klart bäst och hade flera chanser att ta ledningen, men FCK kunde stå emot och arbeta sig in i matchen och framförallt var de båda svenskbekanta brassarna Cesar Santin och Ailton Almeida ett hot mot hemmaförsvaret.

Morientes spräckte nollan

Santin kom runt gång på gång på sin vänsterkant och stod för farliga inspel. Bästa läget hade dock förre Öis-stjärnan Ailton när han tog med sig bollen över mittlinjen och sprang sig fri. Han försökte lobba in bollen, men skottet gick över. I paus var ställningen 0–0 och publiken visslade ut sina hemmafavoriter. Efter en timmes spel kom dock det förlösande 1–0-målet för hemmlaget när Fernando Morientes tog hand om en retur på bästa sätt.

Då såg FCK ut som ett slaget lag, men de gav inte upp och till slut var det ett samarbete mellan två före detta allsvenska stjärnor som gav poäng. På ett långt inkast gick mittbacken och förre IFK Göteborg-spelaren Mikael Antonsson upp i en duell med två hemmaspelare och vann en nickskarv till Cesar Santin. Brassen var iskall i fritt läge och rullade in 1–1.

Ronaldinho hjälte

Andra resultat att notera från kvällen är Manchester Citys 3–2-seger mot Twente och Tottenhams 4–0-triumf hemma mot Dinamo Zagreb. Harry Redknapps segertåg fortsätter. Ronaldinho blev matchhjälte för sitt Milan genom att göra matchens enda mål i den 90:e minuten. Kalmar FF:s banemän i Feyenoord föll tungt med 3–1 hemma mot CSKA Moskva.