”Vi är bekymrade”

Svennis chef är missnöjd med resultaten

FOTBOLL

LOS ANGELES/MEXICO CITY. Sven-Göran Eriksson har redan ifrågasatts på jobbet som förbundskapten för Mexiko. Högste chefen Justino Compean, ordförande för landets fotbollsförbund, erkänner också att svenskens VM-kvalresultat hittills inte varit positiva.

Foto: AP
Sven-Göran Eriksson får kritik för sna resultat som chef för Mexikos landslag.

– Vi är på förstaplats i gruppen men det är med en hårsmån och inte komfortabelt. Vi trodde inte att det skulle vara bli så mycket kamp i kvalrundorna. Vi är bekymrade för våra förväntningar var att vi redan skulle ha kvalificerat oss, säger Compean.

Mexiko och ”Svennis” förlorade först mot Jamaica, 0–1, och fick därefter bara 2–2 mot Kanada. De behöver nu en poäng i mötet mot Honduras den 19 november för att gå vidare till finalrundan av VM-kvalet. ”Svennis” står dock säker i lugnet.

– Jag har aldrig haft någon tvekan om att Mexiko finns med i VM i Sydafrika 2010. Vi visste att det skulle bli tufft men det känns bra. Vi vet att vi är nära. Matchen mot Honduras är viktig för landet, supportrar, spelare, förbund och medier. Jag vet vad det betyder men jag är inte under press, säger han till förbundets hemsida.

TT-Reuters