Petade Risp längtar inte till Sverige

Kritiken gav bänkplats

FOTBOLL

Han har fastnat på bänken i Ankaraspor BB.

Nu kan Fredrik Risp, 27, vara på väg bort från klubben.

– Om det inte förändras så måste jag se över min situation, säger han till sportbladet.se.

Foto: bildbyrån

Tillsammans med två lagkamrater framförde Fredrik Risp kritik till klubbledningen efter en svag start på ligan. Därefter var det tidigare så givne mittbacken petad och samtidigt vände det för laget som nu har sex segrar och en oavgjord.

– Vi kan ju inte veta om det beror på det, men vi är tre ganska tongivande spelare som gick in och framförde konstruktiv kritik och veckan efter var vi inte med i laget, säger Risp.

En ovan situation?

– Ja, det är det ju. Jag brukar spela och vara en viktig del i mina lag och det är det jag minns. Men jag kämpar på och har egentligen inte sagt någonting utan försöker bara slå mig in i laget igen. Men det är ju inte så lätt med tanke på hur bra laget har gått.

Behöver en förändring

När sportbladet.se når Fredrik Risp sitter han i bussen på väg till bortamatchen mot Fenerbahce. En match som han inte tror att han kommer att få spela i.

– Jag spelade visserligen 90 minuter i cupen senast, men tränaren lär ju inte ändra på ett vinnande lag.

Förr eller senare måste det dock ske en förändring om Risp ska bli kvar i Ankaraspor BB. I januari öppnar transferfönstret och till dess vill svensken veta om han har någon framtid i klubben.

– Jag ska ta ett snack med tränaren så får vi se vad som händer. Jag är egentligen inte så jättesugen på att flytta. Det har varit lite för många flyttar här nere och jag trivs ju bra i klubben.

Bra lön

Men om det blir en flytt så lär det i alla fall inte bli Sverige.

– I sådana fall så lär det väl bli inom Turkiet. Dels är jag väl mest känd här, dels så har jag det väldigt bra ekonomiskt och det är svårt att komma upp i om man inte hamnar i en liga som Premier League och det är nog inte så troligt, säger Risp.