Bollkalle Maradonas skotske hjälte

”Jag känner ingen press”

Foto: REX Features / IBL BildbyrÂ
Maradona och hans bästa kompis Adam Brown.
FOTBOLL

I morgon hoppas han på någon av sina stora stjärnor.

Men på tisdagen hette Diego Armano Maradonas hjälte Adam Brown, 13.

Bollkallen hittade Maradonas borttappade krucifix.

Det dröjde bara ett par veckor så kom ryktet om att Diego Armando Maradona, 48, var på väg att sluta som förbundskapten för Argentina. Han dementerade dock snabbt och ryktet och i morgon leder han sitt landslag för första gången när det är match i Skottland mot Skottland och förväntningarna på mannen som blev en legend som spelare är stor. Han ska bli lika stor som förbundskapten.

– Jag känner inte av någon press. Om jag inte hade accpeterat anbudet hade jag varit en fegis. Jag behöver Argentinas landslaget och Argentinas landslag kanske behöver någon som kan leda dem, någon som kan hjälpa dem och nu är vi på vägen tillsammans, säger Maradona enligt AP.

Stora förändringar

Att Maradona saknar erfarenhet som tränare ser han inte som något problem. Han lovar stora förändringar i jämförelse med hur det såg ut under Alfio Basiles ledning, men ger inte några specifika exempel.

— Mycket behöver förändras, inte bara i fråga om taktik och spelarna, till en viss del. Det jag verkligen vill lyckas med är att göra spelarna lyckliga. Jag vill se till att de är lyckliga över att bära Argentinas tröja och vara lyckliga över en att vara en del av upplägget, säger han kryptiskt.

Behöver Messis hjälp

Ska Maradona lyckas måste han ha hjälp av de största stjärnorna och den störste av alla är Leo Messi, som dock missar matchen mot Skottland.

– Han behöver frihet. Vi vet att han kan ta vara på möjligheterna, men vad jag vill se mer av från Lionel Messi är att han dyker upp över hela planen. Förutom att han ska avsluta så vill jag se honom skapa chanser med sina fantastiska framspelningar, säger Maradona.

Fick Maradonas mössa

Men Messi i all ära. Maradonas store hjälte på måndagen var Adam Brown. När den argentinske förbundskaptenen tappade sitt krucifix. Bollkallarna hjälpte till att leta och det var unge Brown som hittade Maradonas kära ägodel. Den argentinske legenden blev så glad att han lyfte upp Brown och sedan gav denne sin mössa som tack.