VILKEN DRÖMSTART

Efter segern i debuten – nu skrattar Maradona igen

1 av 4
Diego Maradona. FOTO: REUTERS
FOTBOLL

LONDON. Maradona, 48, fick en drömstart på jobbet som förbundskapten.

– Det är första gången jag skrattar sedan jag fick de dåliga nyheterna om min dotter, säger legendaren efter Argentinas seger mot Skottland.

Han pratar om gravida Giannina, som har förts till sjukhus med svåra smärtor.

Som spelare blev han känd för att göra det oväntade. 32 492 fotbollsälskare sökte sig i går kväll till Hampden Park i Glasgow för att se om Diego Armando Maradona var lika oberäknelig som landslagstränare.

De fick ett tydligt nej till svar.

Bolltrollaren från Lanus tog plats sig på bänken och blev lugnt sittande där. Inte ens när Maxi Rodriguez efter åtta minuters spel gjorde det matchavgörande målet hoppade han upp för att visa sin glädje. I stället var det han, känslomänniskan Maradona, som lugnade de vilt firande spelarna.

Dottern till sjukhus

Först med en kvart kvar att spela, då Argentina slagit av på takten och bjudit in skottarna i matchen, lämnade han bänken och började coacha.

När slutsignalen ljöd släppte allt. Maradona knöt näven och slog i luften med högerarmen.

Det var bilder av glädje och lättnad. Han jobbar under en enorm press och har dessutom plågats privat.

Gravida dottern Giannina, 21, fördes tidigare under veckan till sjukhus i Madrid, vilket fick pojkvännen och anfallsstjärnan Sergio Agüero, till vardags i Atletico Madrid, att lämna landslagssamlingen.

I februari ska hon föda parets första barn, en pojke.

– Jag har tänkt på min dotter och hennes bebis, men spelarna har gjort allt enkelt för mig under en svår tid. Hon var glad för min skull, att jag är här för att leda Argentina. Spelarna bar sina tröjor med stolthet och gjorde mig stolt, säger Maradona till Sky Sports.

Njöt av segern

Det syntes att han njöt av segern, och åt att få vinna ordkriget mot Skottlands assisterande förbundskapten Terry Butcher. Inför matchen spydde Englands förre lagkapten galla över fuskaren Maradona. Han kommer aldrig att glömma kvartsfinalen i VM 1986, som engelsmännen förlorade sedan Maradona tagit hjälp av Guds hand.

– Vem är han, Butcher? Jag tackade Skottlands förbundskapten (George Burley) efter matchen. Vem är Butcher? undrade Maradona.

ARTIKELN HANDLAR OM