Daniel Örlund nobbar Fredrikstad

”Det finns hetare alternativ”

FOTBOLL

Daniel Örlund, 28, har gjort succé i norska Fredrikstad under hela hösten.

Men han blir inte kvar.

I helgen nobbade han klubbens sista bud.

– Han känner att det finns hetare alternativ helt enkelt. Det finns 4-5 klubbar som är intresserade, säger agenten Patrick Mörk.

Tidigt i somras valde Daniel Örlund att lämna AIK sedan han hamnat i Rikard Norlings frysfack.

Flytten gick till norska Fredrikstad och väl på plats i Norge lossnade det ordentligt för Örlund – under hösten har han gjort succé och han har haft en stor del i att laget slutade tvåa i ligan efter seriesuveränen Stabaek.

AIK kan höja priset

Nu är det klart att det INTE blir någon fortsättning i klubben. I helgen tackade Örlund nej till klubbens sista kontraktsförslag.

– Daniel har ett bra läge, han har gjort en fantastisk höst och har bara ett år kvar på kontraktet med AIK. Han känner att det finns hetare alternativ helt enkelt, säger han agent Patrick Mörk till sportbladet.se.

Enligt uppgifter hade Fredrikstad en option inskrivit i låneavtalet med AIK där man fick en möjlighet att köpa loss honom för två miljoner kronor.

Daniel Örlund tillhör numera AIK igen – och AIK har möjlighet att sätta en helt annan prislapp på målvakten.

– De kan begära 27 miljoner om de vill men jag tror inte det är någon risk.

Storklubbar har visat intresse

Örlund har återvänt till Stockholm och har till och med tränat med AIK. Att han blir kvar i klubben är, enligt Mörk, osannolikt.

Kan han tänka sig att spela i AIK nästa säsong?

– Det är inte helt uteslutet, han är ju AIK:are, men det är ju inte svårt att räkna ut att det inte direkt är upplagt för den lösningen. AIK har ju värvat en finsk målvakt som de vill satsa på, säger Mörk.

Hur ser intresset för Daniel ut?

– Det finns 4-5 klubbar som är intresserade.

Vilka?

– Det handlar om några stora skandinaviska toppklubbar och några ute i Europa. Vi får se vad det blir av det. Det handlar om att hitta en bra kombination mellan klassen på ligan, geografi, vilken solskyddsfaktor man behöver och hur kontraktet ser ut.

– Vi ville i alla fall inte stänga alla dörrar nu, vilket en kontraktsskrivning med Fredrikstad hade inneburit, säger Mörk.

Anders Grönhagen, tränare i den norska klubben, får nu leta efter en ny förstemålvakt på annat håll.