Bayerns Luca heter Toni

Toni sänkte uppstickaren

Foto: OLIVER LANG
Luca Toni jublar efter segermålet.
FOTBOLL

Bayern München stoppade uppstickarna från den lilla byn Hoffenheim.

Men 2–1-segern bärgades med stora mängder tur, eller ur gästernas synvinkel, stor otur.

Den här gången fällde den lilla tuvan det lilla lasset och Bayerns Luca hette som så många gånger förr, Toni.

Per Nilsson fick som väntat inte spela för sitt Hoffenheim på Allianz Arena, men från bänken kunde han ändå njuta av att se sina lagkamrater bjuda på ännu en mycket stark insats. Storstjärnorna i Bayern München såg sig själva som klara favoriter trots att det var serieledarna som kom på besök. Bayern skulle bara vinna mot TSG 1899 Hoffenheim och så blev det också till slut, men det satt minst sagt hårt åt.

Två jättelägen för Toni

Hemmalaget började visserligen bäst och Luca Toni hade två frilägen i den första halvleken som dock blev mållös. Toni satte det första friläget i burgaveln och vid det andra försökte han filma till sig en straff. Hoffenheim hade ett par halvlägen som kunde ha blivit något, men skärpan tycktes inte riktigt finnas där. Fyra minuter in på andra halvlek slog blixten ner på Allianz Arena.

Bollen spelades snett inåt bakåt och Vedad Ibisevic, tog emot, höll ifrån sig sin motståndare och sköt 0–1, hans 18:e mål för säsongen. Bara tio minuter senare kvitterade dock Bayern München när Philip Lahm lite väl enkelt fick kliva rakt fram och avlossa ett högerskott som via en Hoffenheim-försvarare letade sig in i mål. Gästerna hämtade sig snabbt från den chocken och såg ut att hålla undan hela vägen in i mål. Men tre chanser är en för mycket att ge Luca Toni.

Klinsman dansade

På övertid hamnade bollen hos italienaren, åter via en motståndarförsvarare, och den här gången satte han bollen i nät. Allianz Arena exploderade i glädje, Jürgen Klinsman dansade längs sidlinjen och uppstickaren var besegrad. Hoffenheim leder dock fortfarande Bundesliga, men nu är Bayern München ikapp poängmässigt.

ARTIKELN HANDLAR OM