Dr Jones till Esbjerg

”Jag vill pröva något nytt”

FOTBOLL

Nu har Jones Kusi-Asare, 28, hittat sin nya klubb.

Det blir danska Esbjerg som har skrivit ett treårskontrakt med Djurgårdsanfallaren.

– Jag har fått ett gott intryck av Esbjerg, säger Jones till klubbens hemsida.

Foto: PER GROTH
LÄMNAR DJURGÅRDEN Jones Kusi Asare vill ut i Europa igen.

Att han skulle lämna Djurgården har varit klart en längre tid. Han kom så långt som till slutförhandlingar med grekiska Panserraikos, men det blev aldrig någon flytt till Grekland. Nu rör han sig visserligen söderut, men inte särskilt långt. Det blir Danmark och förra årets sjua Esbjerg.

– Jag har spelat sju säsonger fördelat på två perioder för Djurgården i allsvenskan och vill pröva något nytt. Den danska ligan är lite mer spelande än den svenska och jag har fått ett gott intryck av Esbjerg och den spännande nya arenan, säger han till Esbjergs hemsida.

Ska göra mål

Klubben behöver förstärkning. Laget ligger just nu på tionde plats i ligan, två poäng från nedflyttning och laget har bara gjort 15 mål på 17 matcher.

– Jag ska kunna bidra med rutin och ska göra mitt bästa för att göra några av de mål som laget saknar, säger Jones Kusi-Asare.

I Esbjerg finns sedan tidigare fyra svenskar, Alexander Östlund, Andreas Klarström, Fredrik Björck och Martin Fribrock. Jones kan dessutom komma att bilda anfallspar med islänningen och den förre Halmstads-skyttekungen Gunnar Heidar Thorvaldsson.