Ljungbergs nye tränare vill bygga ett lag i världsklass

”Vi ska spela underhållande fotboll”

FOTBOLL

Fredrik Ljungberg har fått en ny tränare.

Som väntat blir det tysken Sigi Schmid som tar över Seattle Sounders.

Och han har höga förväntningar på sin tid i den nya klubben.

– Vi vill spela underhållande, framgångsrik fotboll och göra det här till en världsklassklubb, säger Schmid.

Foto: Elaine Thompson
Fredrik Ljungberg.

Sportbladet.se berättade den 7 december att Siegfried "Sigi" Schmid, 55, var klubbens huvudspår som tränare. Sedan dess har förhandlingarna pågått, men det har varit känsligt. Schmid kommer närmast från Columbus Crew som han gjorde till mästare förra säsongen och klubben har inte velat släppa mannen som blev utsedd till "årets tränare" 2008. Men allting löstes i veckan och i dag presenterades Sigi som ny tränare för Fredrik Ljungbergs nya klubb.

– Vi tror att Sigi är perfekt för det Sounders FC har sökt som förstacoach. Sigi har bevisat att han är en mästare med en omfattande och imponerande meritlista som får det mesta ut ur sina lag. Vi tror att med Sigi Schmid som vår coach har vi de bästa möjligheterna att lyckas. Han är den enda coachen som har lett två MLS-lag till mästerskapet. Vi planerar att bli det tredje, säger majoritetsägaren Joe Roth enligt klubbens hemsida.

Höga förväntningar

Och Schmid själv tonar inte direkt ner förväntningarna inför den kommande säsongen då han ska leda Fredrik Ljungberg, Kasey Keller och de andra i det nykomponerade laget.

– Det finns många skäl för mig att komma till Seattle. För det första så trivs jag med att jobba tillsammans med vårat ledarteam, med Joe, Adrian (general manager Adrian Hanauer) och Chris (Henderson, teknisk direktör). Jag tror att vi alla vill spela en underhållande, framgångsrik typ av fotboll och göra det här till en klubb i världsklass. Allting jag har sett här sedan jag var på anställningsintervju visar att dte här företagiet har backat upp sitt löfte till fansen om att bygga ett väldigt, väldigt speciellt lag, säger han.

Många säsongskort sålda

Första matchen i MSL för Schmid, Fredrik Ljungberg och de andra är den 19 mars mot New York Redbulls på hemmaplanen Qwest Field. Hittills har klubben sålt över 18 000 säsongskort redan nu.