PSV på väg att ge upp Toivonen

Malmö FF kräver 50 miljoner för anfallaren

Ola Toivonens övergång till holländska PSV är hotad sedan MFF satt en jätteprislapp på spelaren.
FOTBOLL

Ola Toivonens flytt till PSV Eindhoven är i fara.

Enligt uppgifter till holländsk media kräver Malmö FF strax över 50 miljoner för anfallaren.

Den holländska storklubben är bara beredda att betala drygt 40 miljoner.

Tidigare i höstas kunde Sportbladet avslöja att den hollänska storklubben PSV Eindhoven, där för övrigt Andreas Isaksson redan spelar, var på jakt efter Malmö FF:s skyttekung Ola Toivonen, 22.

Tio miljoner skiljer klubbarna

PSV förberedde då ett bud på runt 40 miljoner kronor – ett bud som Malmö FF tycker är för lågt och nu är affären på väg att rinna ut i sanden.

Enligt uppgifter till den holländska tidningen De Telegraaf vill Malmö ha strax över 50 miljoner kronor för Toivonen – ett pris som PSV tycker är för högt.

Klubben ligger i förhandlingar med storsponsorn Philips och är, enligt De Telegraaf, inte beredda att öka sitt bud, delvis på grund av det finansiella läget i världen just nu.

Så sent som i går sålde Kalmar FF sin skyttekung Patrik Ingelsten (fem mål fler än Toivonen) till holländska Heerenveen för 14 miljoner kronor.

14 mål den här säsongen

Ola Toivonen avslutade den allsvenska säsongen starkt och gjorde bland annat ett par drömmål framför ögonen på PSV:s klubbdirektör Jan Rekers som fanns på plats för att studera anfallaren.

Toivonen gjorde totalt 14 mål i allsvenskan den här säsongen.

Varken han själv eller agenten Martin Dahlin har velat uttala sig specifikt angående intresset från PSV Eindhoven.

Laget går knackigt i den holländska ligan. Efter drygt halva serien ligger PSV fyra, nio poäng bakom serieledande Alkmaar.

Laget åkte även ur Champions League efter det första gruppspelet.