Legendaren på väg att ta över Norge

Mannen som gjorde historiens vackraste fotbollsmål: ”De har ringt mig”

Foto: AP
Carlos Alberto 2005 och 1970.
FOTBOLL

Han är känd för att ha gjort det vackraste fotbollsmålet genom tiderna.

Nu är Carlos Alberto Torres, 64, aktuell som Norges nye förbundskapten.

– Jag väntar på en ny kontakt, säger han.

Carlos Alberto var lagkapten i det brasilianska landslag som tog hem VM 1970. I finalen mot Italien dundrade han in 4-1 på Pelés passning – efter ett anfall som av många anses vara historiens vackraste.

Nu säger sig 64-åringen – som i juni 2005 fick sparken som förbundskapten för Azerbajdzjan – vara intresserad av att ta över Norges landslag efter att Åge Hareide tackat för sig.

– De ringde mig och vi har gjort en första kontakt. Nu väntar jag på att de ska ta kontakt igen, före den 10 januari, säger han till brasilianska tidningen Globo.

Lagkamrat med Pelé

Norska fotbollsförbundet vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna:

– Jag kommenterar inte namn, men generellt kan jag säga att vi får förfrågningar från många tränare och agenter. En del kan åberopa att de har pratat med oss. Jag tror inte att du ska lägga alltför stor vikt vid detta, säger förbundets generalsekreterare Karen Espelund till Aftenposten.

Som spelare nätade försvararen Carlos Alberto åtta gånger på 53 landskamper och var lagkamrat med Pelé i New York Cosmos. Som tränare har han sedan 1983 basat över ett antal brasilianska klubbar.

Norge ligger sist i sin VM-kvalgrupp, med bara två poäng på tre matcher.