Chankos babylycka

FOTBOLL

Pappersstrul förstörde den första matchen.

Pappastrul störde de andra.

Louay Chanko fick landslagsdebuten för Syrien uppskjuten i sex dagar, men spelade sedan i två veckor utan att kunna träffa sin nyfödde son.

Foto: NICLAS RYBERG
Pappa igen Hammarbys Louay Chanko tillsammans med Leo och nyfödda Benjamin.

Det blev ingen VM-biljett för Lolo Chanko – men det blev en son.

– Jag smugglade med en extra telefon, och de ringde halv fem på morgonen inför matchen mot Iran. Då fick jag höra ljud från honom, säger Chanko.

”Familjen är viktig”

Hammarbymittfältaren har i ett par veckors tid VM-kvalat för sitt nya landslag Syrien. Byråkratiskt strul förstörde första matchen, men Chanko hoppade in i nästa mot Kuwait. Efter tjugo imponerande minuter var han given i startelvan mot Iran – men det fanns försvårande omständigheter.

Hemma i Södertälje hade frun Vicktoria just fött barn.

– Alla farsor vill vara med, familjen är viktig. Men samtidigt är det landslaget det handlar om. Därför åkte jag, säger Lolo.

Laget misslyckades

Trots att Syrien slog Förenade Arabemiraten när han spelade från start, så misslyckades laget med ett måls marginal att nå VM.

Klantigt, tycker Chanko i efterhand, men med två veckor gamla sonen Benjamins bruna kalufs i famnen för första gången blir annat viktigare.

– Ja, allting blir fel ibland. När min första son föddes med kejsarsnitt var jag i Grekland. Honom fick jag inte träffa på två månader.