Förlovade i hemlighet

”Christian och hans fru måste kunna visa upp papper på att de är gifta för att leva ihop”.

FOTBOLL

Chippen och Oksana har förlovat sig – i hemlighet.

För att kunna leva ihop i Saudiarabien kan de också komma att gifta sig.

– Vi vill inte kommentera vårt privatliv, säger paret till Sportbladet.

Foto: Aftonbladet Bild
Christian Wilhelmsson och flickvännen Oksana Andersson har förlovat sig i hemlighet. Enligt uppgifter från Saudiarabien riskerar paret kastas ut ur landet om de lever ihop utan att vara gifta.

Enligt uppgifter till Sportbladet har landslagsstjärnan Christian ”Chippen” Wilhelmsson och hans flickvän Oksana Andersson förlovat sig, men allt har skett i största hemlighet och väldigt få är informerade.

Såväl saudiarabiska lagar som den religiösa Sharia­lagen förbjuder män och kvinnor att leva tillsammans om de inte är gifta. Så här skriver svenska Utrikesdepartementet på sin hemsida:

Måste följa regler

”Den saudiska sedlighetspolisen (moutawan) övervakar efterlevnaden av religiösa traditioner och moralregler. Utlänningar har arresterats och deporterats för brott mot dessa regler. Kvinnor och män som vistas tillsammans kan uppmanas att uppvisa intyg på att de är äkta makar, för att undvika trakasserier eller annan påföljd”.

Enligt journalisten Hassan Mahmoud på tidningen Al-Riyadh som noga följer ”Chippens” lag Al Hilal ­gäller inte några särskilda regler för ett västerländskt fotbollsproffs.

Riskerar bli utkastade

– Christian och hans fru måste kunna visa upp papper på att de är gifta för att leva ihop. Skulle de leva ihop utan att vara gifta riskerar de att bli utkastade ur landet, säger Mahmoud.

Under gårdagen landade paret i Riyadh. ”Chippen” är tillbaka för att läka sin skadade baksida lår och finns därför inte med när landslaget VM-kvalar mot Ungern i kväll. När Sportbladet når Oksana är hon fåordig om situationen.

– Jag är här nu, det är inga problem. Christian och klubben fixar allting.

”Måste inte gifta oss”

Är ni tvungna att förlova er och gifta er för att er vistelse ska underlättas?

– Det stämmer inte.

Men ni har förlovat er?

– Jag vill inte kommentera mitt privatliv.

Senare skriver Oksana ett sms till Sportbladet:

– Vi måste inte gifta oss för att bo här. Det är osanning.

”Chippens” pappa Thomas Wilhelmsson:

– Jag kan varken bekräfta eller dementera det. Det här är något som Christian och Oksana själva måste svara på.