”Det här är inte okej”

Chockstart knäckte Pehrssons Ålborg

Foto: Foto: REUTERS
Andreas Johansson vinner en nickduell, men Manchester City vann Uefacupmatchen mot Ålborg.
FOTBOLL

MANCHESTER. Svensk tränare i den blå stolen i Manchester Citys pressrum:

Inte Eriksson, Sven-Göran.

Men Pehrsson, Magnus.

– Satt rätt bra där, får man säga.

Foto: FOTO: REUTERS
Citycoachen Mark Hughes och Ålborgs svenske tränare Magnus Pehrsson.

Inte för att han var nöjd efter 2–0-förlusten mot City, men Ålborg-Pehrsson har på kort tid skaffat sig respekt i den här branschen och gjorde ett gott intryck efter åttondelsfinalen i Uefa-cupen i går.

Svenska tränare som behöver lära sig bättre engelska – och hur man uppträder proffsigt på en presskonferens – kan gott be Magnus om privatlektioner framöver.

Är unge Pehrsson rent av på väg att göra en internationell tränarkarriär och följa en viss herr Eriksson i spåren?

Drömmål av Wright-Phillips

För tidigt att säga, men hans Ålborg är inte vilket bonngäng som helst som man buntar ihop och slår ihjäl med en halvmiss. Det finns stake, attityd och väldigt god organisation i det laget, och sånt brukar betyda bra tränare.

Manchester City startade som en flock galningar i går kväll, Felipe Caicedo gjorde 1–0 efter åtta minuter och Shaun Wright-

Phillips gjorde ett av sitt livs sny-ggaste solomål, 2–0, efter en halvtimme. Ovanpå det skulle City haft en straff om inte domaren från Luxemburg blivit så snurrig av Robinhos finter att han bara stod och glodde.

Ålborg visade klass

Ett sämre lag än Ålborg hade rasat ihop, kollapsat, gett upp.

Men ”Pehrssons pack” visade klass.

– Jag hade kunnat ta en förlust med ett mål, men två är inte alls okej. Det blir svårt för oss att vända det här. Men det positiva var att vi blev bättre och bättre hela tiden. Gör vi ett tidigt mål hemma har vi chansen. We are still alive, sa Magnus.

Hans problem mot City var hemmalagets blixtsnabba omställningar, raketattackerna från Robinho, Wright-Phillips och den lysande Stephen Ireland. Det lär bli minst lika tufft i returen när Ålborg (där Andreas Johansson spelade hela matchen) måste anfalla.

– De är bra individuellt, det går fort, sa Pehrsson.

City satsar stenhårt på den här cupen, den som pågått i evigheter innan vi ens är i kvartsfinal, och managern Mark Hughes hade helst sett en tryggare segermarginal i går.

– Men all credit till Ålborg, det är inget lätt lag att möta, sa han.

ARTIKELN HANDLAR OM