Becks till motattack mot lagkamrat

”Det är oprofessionellt”

Foto: Mark J. Terrill
Beckham hälsar på Zinedine Zidane inför Galaxys match.
FOTBOLL

David Beckham har återvänt till USA efter utlåningen till Milan i Serie A.

Från läktaren såg han sitt Galaxy besegra Chivas med 1–0, och efter matchen gick han till attack mot lagkamraten Landon Donovan.

– Det är oprofessionellt att prata så om en lagkamrat.

Upprinnelsen är en bok av Sports Illustrated-journalisten Grant Wahl: ”The Beckham experiment”. Där uttalar sig Landon Donovan om sin lagkamrat.

– Allt vi begär är en lägstanivå där Beckham ställer upp på oss. Tiden har visat att så inte varit fallet, sa Donovan i boken.

De båda spelarna sägs ha haft en mindre bra relation i klubben, och Donovan ville heller inte backa från sina uttalanden.

– Jag tänker inte be om ursäkt. Men jag känner att jag borde ha tagit det med honom i stället för med en reporter, sa den amerikanske landslagsspelaren till Los Angeles Times.

Privat konsveration

När Beckham fick chansen att kommentera Donovans utspel höll han inte tillbaka:

– Under 17 år har jag spelat i de största lagen i de största ligorna och jag har aldrig blivit kritiserad för min professionalism. Jag struntar i vad folk säger om mig utanför planen, men på den är jag ett proffs, sa Beckham enligt The Sun.

”Kommer ha ett snack”

Beckham lovade också att ta upp saken med Donovan – öga mot öga.

– Jag och Landon kommer att ha ett snack – men det blir en privat konversation.

Däremot tror engelsmannen inte att det kommer att bli några problem på planen.

– Har han chansen att göra mål kommer jag att passa honom.

David Beckham kommer att vara tillbaka i träning med Galaxy på måndag och är tillgänglig för spel på torsdag mot New York.