Här laddar Ronaldo – i Varberg

Foto: BILDBYRÅN
Ronaldo anländer till träningsanläggningen i Varberg.
FOTBOLL

Världens största fotbollsstjärna är i Sverige. Cristiano Ronaldo och hans Portugal laddar i Varberg inför VM-kvalmötet mot Danmark på Parken i Köpenhamn. Anledningen är att förbundskapten Carlos Queiroz vill vänja spelarna vid det nordiska klimatet.

Foto: BILDBYRÅN
Ronaldo trixar med bollen under träningen.

Det kalla engelska klimatet sades vara en av anledningarna till att Cristiano Ronaldo ville lämna Manchester United för Real Madrid. I somras blev övergången verklighet men redan nu har stjärnan tvingats tillbaka in i snålblåsten, denna gång i Varberg.

Anledningen är att förbundskapten Carlos Queiroz vill anpassa laget till det nordiska klimatet inför lördagens viktiga VM-kvalmötet med Danmark.

”Bäst att Portugal vinner”

Portugal ligger just nu bara trea i kvalgruppen, bakom både Danmark och Ungern. En seger mot Danmark är ett måste om portugiserna ska ha en realistisk chans på gruppsegern. Dessutom måste laget avvärja hotet från Sverige som just nu är fyra, på samma poäng som portugiserna.

Sveriges förbundskapten Lars Lagerbäck är kluven kring sitt önskeresultat inför matchen på Parken.

– Om vi ska vinna gruppen så är det bäst att Portugal vinner. Men vill vi vara mer säkra på andraplatsen så ska Danmark vinna, säger Lagerbäck.

Sportbladet är på plats på Portugals presskonferens klockan 11.30 på onsdagen. Mer info kommer under dagen.

ARTIKELN HANDLAR OM