”Rooney föll för enkelt”

Ny, het debatt om filmningar – svensk domare i hetluften

FOTBOLL

Korrekt dömd straff – eller filmning?

– Det skulle ha varit vår frispark och Wayne Rooney skulle ha fått gult kort, hävdar Sloveniens målvakt Samir Handanovic.

– Jag frågade Wayne direkt och han sa att han blev neddragen, säger Steven Gerrard.

Foto: Viasat

Det var efter 31 minuter i träningsmatchen på Wembley som Wayne Rooney föll i Sloveniens straffområde. Svenske domaren Jonas Eriksson pekade på straffpunkten och Frank Lampard satte 1–0.

Men tv-bilderna visar att slovenske backen Bostjan Cesar knappt snuddade vid Rooney, som föll väldigt enkelt.

Debatten om filmningar har varit en het potatis på slutet efter att Uefa stängt av Arsenals Eduardo i två matcher för filmningen mot Celtic i Champions League-kvalet.

”Det var inte straff”

Nu får debatten nytt bränsle.

– Filmningar har kritiserats mycket den här veckan. Och i mitt tycke föll Rooney för enkelt. Vi får se om han får kritik, säger slovenske mittfältaren Robert Koren, till vardags i West Bromwich Albion, till The Times.

– Det var inte straff. Det skulle ha varit vår frispark och Wayne Rooney skulle ha fått gult kort, säger målvakten Samir Handanovic.

”Blev dragen i tröjan”

Mittfältaren Aleksander Radosavljevic menar att Jonas Eriksson föll för trycket och blåste straff för att England är en stor fotbollsnation:

– Det är priset du får betala som en liten nation. Vi såg alla hur Rooney trasslade ihop sig med Cesar. Vi får leva med det, men det värsta är att Cesar missar VM-kvalmatchen på onsdag.

Men Rooney får stöd – av landslagskamraten Steven Gerrard.

– Wayne ansåg att han blev dragen i tröjan. Jag frågade Wayne direkt om det var någon kontakt och han sa att han blev neddragen, säger Gerrard.

Sportbladet har förgäves sökt Jonas Eriksson för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM