Stjärnorna köar till trollkvinna

van Persie inte först: ”Hon är mycket populär”

Foto: AP
Nigel de Jong, Yossi Benayoun och Zoran Tosic.
FOTBOLL

LONDON. Den serbiska hokus pokus-kvinnan gör succé.

Ytterligare minst sex Premier League-spelare har blivit insmorda med hennes moderkaksvätska från hästar.

Manchester City uppges ha försökt värva henne till klubben.

Robin van Persie är långt ifrån den förste stjärnan i Premier League som anlitar den serbiska huskursgurun Mariana Kovacevic.

Enligt Daily Mail har Manchester Citys Pablo Zabaleta, Vincent Kompany och Nigel de Jong alla varit där.

Klubben har till och med flugit över Kovacevic till England för några veckor sedan och fört diskussioner om att anställa henne i deras medicinska team, skriver tidningen.

Mail rapporterar också att Liverpoolspelarna Albert Riera och Yossi Benayoun i går följde van Persies exempel och uppsökte Kovacevic.

Populär bland stjärnorna

Manchester United-spelaren Zoran Tosic har också behandlats av henne, bekräftar agenten Zoran Pavlovic för Daily Express.

– Jag kan berätta att många spelare från Serbiens, Hollands och Italiens landslag har besökt henne. Hon är mycket populär, säger han.

Enligt Daily Mail fick van Persie tipset om Kovacevic av landslagskompisen Orlando Engelaar. Han ska ha berättat att PSV Eindhovens anfallare Danko Lazovic testat metoden och varit tillbaka i spel efter en vecka – i stället för fem.

Hyllas som mirakelgörare

Ajaxanfallaren Marko Pantelic, som fick en sträckning i låret mot Twente för några veckor sedan, har också besökt kvinnan. Och uppges nu vara på väg tillbaka - tre veckor tidigare än beräknat.

En annan serbisk spelare, Groningens Goran Lovre, hyllar Kovacevic som "mirakelgörare" efter en veckas behandling i februari i år.

– Hon räddade min säsong. Jag hade problem med mitt knä i två månader och problemen blev bara värre. Hon behandlade mig fem gånger om dagen i sju dagar. Och jag måste säga, det var ett mirakel.

– Om du såg bilderna före behandlingen och jämför med de efteråt, skulle du inte tro att det var samma sak du såg, så stor är skillnaden. Efter en vecka kände jag mig 100 procent, säger Lovre.

Rik på stamceller

Han förklarar hur massagen med moderkaksvätskan går till:

– Det är inte woodo eller något sådant. Hon introducerar en medicin genom att använda en elektrisk apparat, genom strålning.

Moderkaka uppges vara rik på stamceller, och ska därför kunna bygga upp olika typer av celler: i nerver, muskler eller ben.

Yossi Benayoun fruktade att han skulle bli borta en månad, men siktar nu på att vara med i derbyt mot Everton nästa söndag.

– Jag har varit i Belgrad och träffat henne och jag känner mig redan bättre. Min förhoppning är nu att jag ska vara återställd inom en vecka, högst två, säger han.