Zlatan: ”Jag är hungrig på mer”

Guardiola i tårar efter Barcelonas seger – tröstades av Zlatan

Foto: Foto:AFP
en ny titel Zlatan Ibrahimovic med sin tredje pokal i Barcelona efter att klubben vunnit VM för klubblag. Segern satt hårt inne och de säkrade titeln först efter förlängning.
FOTBOLL

Sex vunna titlar av sex möjliga på ett år – då brast det för Pep Guardiola.

Nyblivne världsmästaren Zlatan Ibrahimovic kramade om sin storgråtande tränare.

– Han lät känslorna skena, säger svensken.

Guardiola tröstas av Henry och Zlatan.

2–1 mot argentinska Estudiantes i VM-finalen för klubblag gör FC Barcelona historiskt.

Efter slutsignalen på Sheikh Zayed-stadion i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten, utspelades fina och känslosamma scener.

”Tårarna bara kom”

Guldmakaren Pep Guardiola kunde inte hålla tillbaka tårarna efter ett makalöst år där hans FC Barcelona har vunnit allt som går att vinna.

– Tårarna bara kom, det är sådant som händer. Men jag känner mig inte som hela världens kung, jag är bara en väldigt lycklig och trött person, säger han.

Först kramades Guardiola om av Thierry Henry innan en mycket glad Zlatan Ibrahimovic gjorde samma sak och sa några väl valda ord.

– Det är svårt att förstå vad som rör sig inne i vår tränares huvud. Du måste ha vunnit alla de där titlarna för att kunna beskriva hans känslor. Han lät känslorna skena efter matchen, säger Zlatan enligt Fifas hemsida.

”Bra hittills”

Men triumfen mot Estudiantes, med gamle Manchester United-spelaren Juan Sebastián Verón som störste stjärna, satt långt inne. Trots ett massivt bollinnehav för katalanerna nickade Mauro Boselli elegant in 1-0 knappt tio minuter före pausvilan.

Det dröjde till den 88:e minuten innan Pedro kunde skalla in kvitteringen. I förlängningen bröstade sedan världens bäste spelare Leo Messi in segermålet för världens kanske bästa fotbollslag någonsin.

– En anledning att jag kom till Barcelona var för att vinna titlar, det har gått bra hittills. Vi vill fortsätta att skriva historia. Vi har vunnit allt och jag hoppas det fortsätter så i framtiden. Personligen är jag hungrig på fler titlar, jag har fortfarande inte vunnit spanska ligan, cupen eller Champions League. Det ger extra motivation för mig och förhoppningsvis för hela laget, säger Zlatan som gjorde en stark insats och låg bakom många farligheter.

Barcelona går nu på julledighet och möter Villarreal i ligan den 2 januari.

FAKTA

Här är Barcelonas sex titlar 2009:

13 maj – Seger i spanska cupen mot Athletic Bilbao.

27 maj – Seger i Champions League mot Manchester Utd.

30 maj – Sista matchen i La Liga som Barcelona vann.

23 augusti – Seger i spanska supercupen mot A. Bilbao.

28 augusti – Seger i europeiska supercupen mot Shakhtar.

19 december – Seger i klubblags-VM mot Estudiantes.

ARTIKELN HANDLAR OM