Kragl vill tala ut med Eddie

”Jag ska försöka träffa honom på sjukhuset”

FOTBOLL

Linz-spelaren som skadade Eddie Gustafsson så svårt, Lukas Kragl, 20, önskar att prata ut med den svenske målvakten öga mot öga.

– Jag ska försöka träffa honom på sjukhuset, säger Kragl till Oberösterreichische Nachrichten.

Foto: STHLMBILD
Överfallet Eddie Gustafsson bröt både vad- och skenbenet när Lukas Kragl gick till attack.

Under måndagen har Kragl, som fortfarande går i skolan, avböjt ytterligare intervjuer om händelsen från gårdagens match mellan hans LASK Linz och Red Bull Salzburg.

I samtal med fotbollsreportrar förklarade dock Kragl att han skulle försöka få tag i Gustafsson per telefon för att om möjligt kunna träffa honom på sjukhuset under torsdagen.

Samtidigt har det österrikiska fotbollförbundet åter gjort klart att Kragl inte riskerar något mer straff utöver det gula kort han fick av domaren Harald Lechner för stämplingen som bröt av benet på två ställen på Gustafsson.

– Reglerna i Bundesliga är tydliga i sådana här fall. Eftersom förseelsen sågs och bestraffades av domaren med ett gult kort så är det inte möjligt att straffa spelaren något ytterligare, meddelade förbundet i ett officiellt uttalande.

Ordföranden Georg Pangl säger dock:

– Jag önskar Eddie allt det bästa och att han blir frisk snabbt. Till och med i den här situationen visade han vilken stor idrottsman han är genom att skaka hand med Lukas Kragl efter incidenten. Vi hoppas alla att vi snart ser honom i ligaspel igen, säger Pangl.