Balotelli hetast i Silly-cirkusen

Flera klubbar jagar Inter-spelaren

FOTBOLL

Hetast i silly season-cirkusen just nu?

Mario Balotelli, 19.

Manchester United har lagt ett bud på 350 miljoner kronor för Inter­spelaren, men har konkurrens av Real Madrid, Chelsea och Manchester City.

Den gångna säsongen var ett stort misslyckande för Mario Balotelli.

Interspelaren hamnade tidigt i bråk med José Mourinho, och hade sen upp­repade problem med disciplinen.

Han petades, frystes ut, hatades av sina egna supportrar och var i slutändan också mil från att ta en plats i Italiens VM-trupp.

Det hindrar dock inte Europas storklubbar från att jaga sig tokiga efter anfallaren. Enligt Gazzetta dello Sport besöktes Inters kontor i Milano i förrgår av representanter för Manchester City, som var där för att bjuda 300 miljoner kronor för 19-åringen. Ett bud som dock Inter ska ha tackat nej till.

Vill ha ytterligare 50 miljoner

Ändå är han till salu, men Milanoklubben vill ha ytterligare 50 miljoner för att släppa stjärnan – 400 miljoner skulle åtminstone till viss del hjälpa dem att få bort de röda siffrorna i kassa­boken.

Presidenten Massimo Moratti hävdar att han inte mött City, men säger också att målet är att ha svarta siffror i boken inom några år.

– Vi kommer att göra vad som krävs för att få det så.

Det beskedet har satt fart på både Manchester United och Chelsea. Chelseatränaren Carlo Ancelotti skulle ta emot Balotelli med öppna armar.

– Det är svårt att hitta en så ung spelare med såna kvaliteter som honom.

I England är atmosfären annorlunda, så jag tror att en spelare med sådana egenskaper kan trivas bättre här än i Italien, säger han till Sky Italia.

Balotellis agent, en viss Mino Raiola, hade i början av veckan möten med representanter för både City och United i Amsterdam. Sir Alex Ferguson har enligt den italienska sporttidningen redan ett femårskontrakt redo för signatur.

ARTIKELN HANDLAR OM