Matthäus förlorade frun – och jobbet

Tyskens skilsmässa uppskattades inte av Kameruns presidentfru

FOTBOLL

Lothar Matthäus, 49, är på väg mot sin fjärde skilsmässa.

Bilderna på hans 22-åriga fru i famnen på en 27-årig italienare har också gjort att han får nobben som förbundskapten i Kamerun.

– Presidentfrun uppskattade inte nyheten om min äktenskapskris, säger Matthäus.

Foto: ap
Lothar Matthäus med Kristina Liliana, som han nu ska skiljas från.

Lothar Matthäus fjärde äktenskap höll i knappt ett år. Det var i augusti i fjol som den förre tyske landslagskaptenen gifte sig med den 22-åriga ukrainska modellen Kristina Liliana.

Nu är äktenskapet redan över. I slutet av juli togs mindre smickrande bilder på Liliana, tillsammans med en 27-årig italienare ombord på en yacht. Matthäus tog otroheten hårt.

– Bilden var som en knytnäve i ansiktet. Så fort jag såg den så slängde jag min vigselring. På planen var jag alltid en kämpe, men den här matchen har jag förlorat. Jag kan inte ha en framtid med en kvinna som beter sig så här, säger han till Welt Am Sonntag.

Var i princip klar

Dessutom har äktenskapsproblemen gjort att tysken förlorat chansen till ett nytt jobb. Han var så gott som klar som ny förbundskapten för Kamerun, när bilderna nådde presidentfrun Chantal.

– Tyvärr kommer jag inte att bli förbundskapten där. Presidenten Paul Biya ville ha mig till varje pris. Men presidentfrun uppskattade inte min äktenskapskris, säger Matthäus.