Veron till attack mot Maradona

”Ena stunden vill han att jag ska vara Xavi – den andra petar han mig från laget”

Foto: AP
FOTBOLL

Juan Sebastian Veron bryter tystnaden efter VM-fiaskot och går till hård attack mot förre förbundskaptenen Diego Maradona.

Han kallar honom både obalanserad och taktiskt osmart och att det var hans fel att Lionel Messi inte presterade.

– Ena stunden ville han att jag skulle vara Xavi – sen petade han mig, säger Veron i en radiointervju.

De flesta av de argentinska spelarna har uttryckt sig positivt om förre tränaren Diego Maradona, även efter VM-uttåget och hans egen avgång.

Men Juan Sebastian Veron, som stundtals var petad under VM har inte sagt något – förrän nu.

I en radiointervju med Radio La Red talar han nu ut om Maradonas ledaregenskaper och anklagar honom för att vara både ostabil och motsägelsefull.

”Sånt gör ont”

– Diego är väldigt överväldigande i sina uttalanden och får in idéer som sen är svåra att genomföra. Vid ett tillfälle sa han att han ville att jag skulle vara som Spaniens Xavi, sen petade han mig från laget, sånt gör ont, säger Veron.

Han tycker också att Maradonas taktik inte var helt lyckad och att hans skapade ett obalanserat mittfält som ställde till det för tänkte VM-hjälten Lionel Messi.

– Han är inte van att jobba nära mittfältet för att få bollen. Det är svårt att be honom att gå 50 meter med bollen själv, speciellt då han har motspelare framför sig. Han är inte van att spela så och det syntes. Det syntes i hans ansikte, säger Veron.

– Tyvärr så såg han inte bekväm ut i de här matcherna. Han kommer aldrig att bli Maradona. Han gjorde sin egen grej och behöver stöd för att vara som best. Ibland hade han det, ibland inte.