Celtics buss attackerades – tränaren under hot

Drama under Ljungbergs första tid i Celtic

Foto: UNIVERSAL NEWS AND SPORT. SCANPIX
FOTBOLL

Tränare och spelare adresserade med pistolkulor och spelarbussen vandaliserad efter söndagens match.

Fredrik Ljungberg har kommit till en klubb under attack.

– Man önskar att de skulle sluta upp med alla dumheter så vi kunde fokusera på fotbollen, skriver tränaren Neil Lennon på sin Twitter.

Det var efter söndagens cupmatch mot division 3-laget Berwick Rangers som Celtics lag, med svenskarna Fredrik Ljungberg och Daniel Majstorovic, hamnade mitt i ett drama. Tränaren Neil Lennon beskrev händelsen på sin Twitter:

– Incident på bussen efter matchen. Någon kastade en flaska och fönstret gick sönder. Men vi tänker inte låta en idiot förstöra vad som är en bra dag!

"Dumheter"

– Man önskar att de kunde sluta upp med alla dumheter så vi bara kunde fokusera på fotbollen.

Lennon tog senare bort inläggen från sin Twitter, men händelsen har bekräftats av en talesman för klubben. Fönsterrutan ordnades till och en kort tid efter incidenten kunde spelarna lämna platsen och ledarna lämna platsen i bussen.

Polis tillkallades

Attacken kommer strax efter att Lennon och Celticspelaren Niall McGinn blivid adresserade med pistolkulor. De hotfulla paketen, som var på väg till Glasgow, upptäcktes av ett poskontor som tillkallade polisen som nu undersöker händelsen.

Under söndagen bekräftade Celtic händelsen.

– Det är nu en polisfråga och klubben har inga ytterligare kommentarer, säger en talesman för klubben.

Lennon, som representerade Nordirland som spelare, avslutade sin internationella karriär 2002 efter att ha mottagit dödshot. Detta sedan han uttalat sig positivt om att få spela för ett enat irländskt landslag.

ARTIKELN HANDLAR OM