Mjällby leder Celtic i derbyt

Lennon avstängd – då tar svensken över

FOTBOLL

Domarattacken gav ett hårt straff. Celtics tränare Neil Lennon stängs av i sex matcher, vilket öppnar för Johan Mjällby – som nu leder Ljungberg och Majstorovic i derbyt mot Rangers.

– Jag hoppas att jag inte gör det här särskilt länge, säger svensken.

Foto: Foto: SCANPIX
Neil Lennon och Johan Mjällby.

Det var i december som Neil Lennon gick till verbal attack mot en domare i förlustmatchen mot Heats. Straffet för den hetlevrade nordirländaren blev hårt: sex matchers avstängning med start den 18 januari.

I Lennons frånvaro kommer den assisterande tränaren Johan Mjällby att leda laget. Svensken ska styra i fyra ligamatcher och två i cupen.

”Inte mycket att göra”

Och det är i det senare sammanhanget som den stora matchen kommer: i går blev det klart att Celtic möter eviga rivalen Rangers på bortaplan i skotska cupens femte omgång.

Men Mjällby tar uppståndelsen med ro.

– Det finns inte så mycket vi kan göra åt det här läget. Det är trots allt Neil som har sista ordet vad gäller laguttagningar. Men jag är säker på att han lyssnar på mig, Alan Thompson and Garry Parker (de andra två tränarna), säger Mjällby på gårdagens presskonferens enligt Daily Record.

Celtic överklagar

Den ”nye” huvudtränaren menar att förberedelserna blir extra viktiga i de kommande matcherna.

– Jag vet inte hur reglerna ser ut för hur man får kommunicera, så vi måste bestämma oss för en ”game plan” och hålla oss till det så mycket vi kan, säger Mjällby som trots allt inte kan vara hundra procent säker på att han styr laget i alla sex matcherna.

I går kväll meddelande Celtic nämligen att man överklagar förbundets dom.

”Utan tvekan kommer vi att stödja vår tränare”, skriver klubben på sin hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM