FCK körde över Vålerengen

”I Parken kan vi slå alla lag”

FOTBOLL

LA MANGA. Efter hela 5–1 mot norska serietvåan flödar självförtroendet hos FC Köpenhamn. Om tre veckor står Chelsea för motståndet i Champions League.

– Vi kan slå alla lag hemma i Parken nu, säger Oscar Wendt.

Foto: Bildbyrån
FCK bjöd Vålerengen på en fotbollslektion – och vann med hela 5–1. ”Vi är grymt starka nu”, säger Mikael Antonsson.

FCK är otvivelaktigt Nordens bästa lag.

När Copa del Sol körde igång i går spelade norska Rosenborg och FC Köpenhamn efter varandra i La Manga.

Starka just nu

RBK fick kämpa för avancemang via seger på straffar mot Rapid Bukarest. FCK, med ett helt annat, högre bolltempo körde över norska fjolårstvåan Vålerengen med 5–1.

I måndags besegrades dessutom Vejla med 5–0.

– Vi är grymt starka nu när vi håller bollen inom laget och är effektiva med anfallare som fått fart på målskyttet, säger mittbacken Mikael Antonsson.

Han stod för en av FCK:s få bjudningar när han var nära att göra självmål på en hörna, där istället till slut Morten Berre kunde trycka in 1–1 bakom stabile Johan Wiland.

Skräms inte av Chelsea

Men i andra halvlek körde danskarna över det norska topplaget.

– Vi höll överraskande bra tempo för att komma från ett uppehåll. Så som vi har spelat på hösten och i de här senaste träningsmatcherna gör att jag inte är orolig inför matcherna mot Chelsea, säger Oscar Wendt, som var bäste svensk.

FCK börjar hemma mot Chelsea 22 februari i åttondelsfinalen i Champions League.

– I Parken kan vi slå alla. Det är inte bara snack, så känner jag verkligen. I returen på Stamford Bridge blir det kanske en annan matchbild, säger Wendt.

ARTIKELN HANDLAR OM