United-legendaren slåss mot cancer

Har genomgått operation

Foto: Getty Images/All Over Press
Bryan Robson har fått cancer.
FOTBOLL

Bryan Robson har cancer i strupen.

Den 54-årige Manchester United-legendaren har opererats.

Men han fortsätter med sitt jobb som Thailands förbundskapten.

– Kirurgerna är säkra på att han ska kunna bli frisk, säger en talesperson för Manchester United.

Bryan Robson, 54, är en stor legendar i Manchester United. Mittfältaren gjorde 461 matcher och 99 mål i klubben mellan 1981 och 1994, och 90 landskamper för England.

Numera arbetar han som förbundskapten för Thailand och ambassadör för Manchester United.

Opererades den 3 mars

Vid sidan av jobben är det dock tyngre för honom nu. Den 3 mars opererades han på ett sjukhus i Bangkok, för att ta bort en cancertumör i strupen, säger en talesperson för Manchester United till Manchester Evening News.

Tumören kommer dock kräva fler behandlingar, men kirurgerna uppges vara säkra på att Robson ska tillfriskna, och Robson själv verkar vara vid gott mod.

– För tillfället är Bryan tillräckligt frisk för att fortsätta med sina jobb som Thailands förbundskapten och ambassadör för Manchester United. Bryan och hans familj har uttryck en önskan om att han ska få fortsätta sin behandling ifred, och det är deras önskan att deras privatliv är respekterat, säger talespersonen.

”Vet vad som förväntas”

Hans gamla lagkamrater var snabba med att uttrycka sitt stöd för Robson, och är säkra på att han kommer att klara sig igenom sjukdomen.

– Jag tror att alla är chockade, men från vad jag har hört upptäckte de cancern tillräckligt tidigt. Vi vet alla att "Robbo" kommer vara redo för fighten om det krävs eftersom det är så han varit genom hela sitt liv, säger Gary Pallister, och fortsätter:

– Han vet allt om smärta från sin spelarkarriär och vet vad som förväntas.