Dulee: Jag behöver professionell hjälp

Förre AIK-stjärnan talar ut om sina problem

FOTBOLL

Han har inte varit full innan träning och han har inte misskött sig.

När Sportbladet pratar med Dulee Johnson låter hans version helt annorlunda än den som hans klubb ger.

– Jag kan inte erkänna något som jag inte gjort, säger han.

Dulee Johnson riskerar sparken från sin grekiska klubb Panetolikos. Enligt klubbens president har mittfältaren synts påtagligt berusad på stan bara några timmar innan lagets tränings i lördags.

Men det stämmer inte alls, menar Johnson själv. När Sportbladet pratar med 27-åringen säger han att det är ett missförstånd.

– De säger att jag var i Patras, en stad som det tar en timme att åka till, men det är inte rätt. Jag var hemma med min fru eftersom vi hade träning dagen efter.

Enligt presidenten blev det bråk mellan dig och tränaren på träningen – och att du blev förbannad och stack därifrån.

– Nej, det stämmer inte. Jag tränade som vanligt och var med i 18-mannatruppen som skulle spela på söndagen. Men sedan var jag inte plötsligt inte med. De sa att jag varit ute och festat men jag sa "nej, nej, det stämmer inte".

På måndag ska Dulee Johnson ha ett möte med Panetolikos. Men trots att presidenten Fotis Kostoulas säger att de kommer att sparka Johnson om han inte erkänner så står mittfältaren vid sitt ord.

– Jag kan inte erkänna något som jag inte gjort. Det går inte. Jag har gjort misstag tidigare men här har jag skött mig här.

Du riskerar sparken.

– Men jag kan inte erkänna något som inte har hänt.

Har du druckit alkohol innan någon träning?

– Nej, aldrig. Ingen kan säga att jag kommit hem för sent eller något sånt.

Varför pekas du ut av folk som säger att du är full klockan sex på morgonen?

– Jag vet inte säkert, men det kan vara lite politik. Presidenten tyckte om mig som spelare och människa. Men andra kanske inte gillar mig, jag har hög lön men har inte spelat och visat något. Det kan vara det, det är min känsla.

– Men jag har skött mig. Det enda som jag gjort är att jag tjatat på tränaren om att jag ska spela. Jag är en bra spelare, kommer från en högstadivision, jag vet att jag borde spela. Han kanske inte är glad för det och då ber jag om ursäkt. Jag vill stanna i klubben och ta upp dem i högsta ligan.

Går i terapi

Trots att Johnson anser sig oskyldig i det här fallet har han börjat gå i terapi för att komma tillrätta med sina personliga problem.

– Jag är 27 år och jag behöver professionell hjälp. Jag är inte den bästa av människor men jag försöker bli bättre. Det är mycket gamla saker som jag behöver komma till rätta med.

– Jag har varit med om mycket jobbigt, jag har sett döda människor i inbördeskriget när jag var liten, saker som hänt i Sverige. Jag vill inte skylla på någon, bara på mig själv. Men jag vill läsa rubriker om Dulee Johnson som hjälper sitt lag, inte sådana här grejer som det stod i tidningen idag.