Lagkamraterna i tårar efter överfallet

Carcela sparkades rakt i
ansiktet – föll ihop livlös

FOTBOLL

Sparken på Mehdi Carcela var så obehaglig att flera medspelare föll i gråt.

Men sent på onsdagskvällen kom lugnande besked från sjukhuset.

– Hans största bekymmer är att vi missade titeln, säger 21-åringens klubb i ett uttalande.

Det var i den första halvleken i den belgiska ligamatchen mellan Standard Liege och Racing Genk som olyckan inträffade. Den marockanske mittfältaren Mehdi Carcela jagade en studsande boll vid sinlinjen när motståndarnas Chris Mavinga chansade att nå bollen med en hög spark. Men istället för att träffa bollen landade den hårda sparken rakt i ansiktet på Carcela – som stöp i backen. Under flera minuter låg han sedan livlös på planen och chockade medspelare föll i gråt när de såg vad som hänt.

Lagkamraterna grät

Som tur var repade Standard-spelaren sig – efter omständigheterna – väl under gårdagen. På kvällen kom lugnande besked från Universitetssjukhuset i Liege: Carcela kommer inte att få några bestående hjärnskador.

– Han har fått en allvarlig hjärnskakning, frakturer i ansiktet och en utslagen tand, meddelar Standard Liege i ett uttalande.

”Fått tillbaka humöret”

Hur länge 21-åringen ska stanna på sjukhuset är oklart, men att han missar nästa veckas cupfinal står bortom allt tvivel. Klubben hoppas dock att han ska kunna se matchen från läktaren. Och chanserna till det verkar vara goda med tanke på att Carcela mest är förbannad för att hans lag inte lyckades vinna ligatiteln i år.

– Han har redan fått tillbaka sitt goda humör och hans största bekymmer nu är att vi missade titeln, skriver klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM