Fifa-skandalen växer

Här är "beviset" mot Blatters utmanare

Foto: AP
Mohamed bin Hammam är i blåsväder.
FOTBOLL

Skandalen kring Fifa får allt större proportioner.

Nu publiceras bilder som lär vara ytterst jobbiga för Sepp Blatters utmanare Mohamed bin Hammam: Bilder på ett kuvert med 40 000 amerikanska dollar.

Pengar som skulle gått till Bahamas fotbollsförbund om de röstat på honom i presidentvalet.

Det är Martyn Ziegler, sportreporter på Press Association, som har kommit över bilden. I kuvertet fanns 40 000 amerikanska dollar, motsvarande 249 200 kronor.

Pengarna ska ha levererats den 10 maj, då medlemmar från det karibiska fotbollsförbundet, CFU, ska ha bjudits in till ett möte i Trinidad & Tobagos huvudstad Port Of Spain där Mohamed Bin Hammam presenterade manifestet till sin presidentkandidatur.

”Blev alldeles chockad”

Efteråt fick de 25 förbunden som ingår i CFU gå till ett konferensrum där de kunde hämta en "gåva", skriver PA.

En av de första att gå till rummet var Fred Lunn, vicepresident i Bahamas fotbollsförbund. Där fick han alltså ett brunt kuvert. När han öppnade det föll en hög med 100-dollarsedlar ut.

– Jag blev alldeles chockad när jag fick se pengarna, sade Lunn under ett förhör med Fifas etiska kommitté i dag, enligt PA.

Är avstängd

Lunn ska då ha sagt att han inte kunde ta emot pengarna, men en CFU-delegat sade åt honom att göra det. Då behöll han pengarna och skickade då ett sms till presidenten i det bahamanska förbundet. Detta sms skickades då vidare till Fifas etiska kommitté som i går stängde av Bin Hammam och Fifas vicepresident Jack Warner, som även är ordförande i CFU. Även CFU-ledamöterna Debbie Minguell och Jason Sylvester har stängts av.

Bin Hammam drog sig i lördags ur presidentvalet. Han nekar till anklagelserna och har sagt att han ska överklaga avstängningen, som även gäller hans roll som ordförande i det asiatiska fotbollsförbundet.

Blatter: Ingen kris

Trots den senaste tidens skandaler vill Fifas president Sepp Blatter inte säga att det är någon kris.

– Kris? Vad är en kris? Fotboll är inte i kris, sade han på en presskonferens i dag.

– Vi är inte i en kris. Vi är bara i lite svårigheter och de är svårigheterna kommer att bli lösta – och de kommer att lösas inom familjen.

ARTIKELN HANDLAR OM