Molins: ”Har aldrig varit med om något liknande”

Förre MFF-stjärnan talar ut om
den otäcka skadan i debuten

1 av 6 | Foto: Bildbyrån
Guillermo Molins skadade sig i en träningsmatch med sitt nya lag Anderlecht och får räkna med rehabilitering i åtta månader.
FOTBOLL

Guillermo Molins debut för Anderlecht slutade med ett söndertrasat knä.

Nu berättar den förre MFF-stjärnan för första gången om chocken och vägen tillbaka från mardrömsskadan.

– Jag kände direkt att någonting gick sönder, säger Molins, 22, till Sportbladet.

När Sportbladet nådde Guillermo Molins dagarna efter skadan från träningsmatchen med hans nya klubb Anderlecht, klarade den förre Malmö-spelaren inte av att prata om det.

Nu, drygt en och en halv vecka senare, har den värsta chocken lagt sig.

Klubbens fysioterapeut har just lämnat Molins temporära lägenhet i Bryssel (som snart blir permanent hus), när vi når honom.

Börjar träna i morgon

–  Jag opererades i fredags och helgen var rätt så jobbig. Det kändes tungt och gjorde ont, men i söndags och måndags började det kännas bättre och jag hoppas att det fortsätter, berättar Molins som ska börja rehab-träna redan i morgon.

Dagarna efter skadan tog 22-årige Molins kontakt med Pär Zetterberg som själv haft en skadefylld karriär i Belgien. Zetterberg tipsade om den expertkirurg som lappade ihop Molins främre korsband och tog bort en liten den av den yttre menisken.

– Jag haft sån tur med skador innan så det är inte så mycket att klaga över egentligen, det hör till sporten. Det var bara att det kom vid en så tråkig tidpunkt för det kändes så bra första veckan här, säger Molins som gläds över att han har fått bra stöttning från sina nya lagkamrater.

”Kände direkt att något gick av”

Vad tänkte du när det hände?

– Jag kände direkt att någonting gick sönder, för jag har aldrig varit med om något liknande innan. Safari (Behrang) kom fram och sa till mig att ta det lugnt, men jag sa att den är av. Fem minuter senare när läkaren kom så hade jag inget motstånd i knäet, det gick bara fram och tillbaka hur som helst. Och det är ett tecken på att korsbandet är av.

Tiden som sagts innan för en comeback är 6-8 månader. Är det fortfarande vad som gäller?

– Man hör alltid om unika fall som kan köra igång efter 3-4 månader, men jag måste tänka på min framtid och då tar jag den tid som krävs. Jag tänker inte gå inte gå in när jag är 70 procent, utan om jag känner mig hundra om fem eller sju månader så får vi se då.

– Det har sagt till mig att klubben inte ska värva någon ersättare och det viktigaste för mig.