Knockar Neymar – med en apelsin

Skandalscener i Bolivia i natt

FOTBOLL

Brasilianske supertalangen Neymar, 20, fick frukt och stenar kastade mot sig i nattens Copa Libertadores-möte med Bolivar.

Till slut knockades han – av en apelsin.

– Det är sorgligt att spela här i Bolivia, säger Santos tränare Muricy Ramalho.

Det var i den 78:e minuten, när Neymar var på väg ner mot hörnflaggan för att slå en hörna, som han träffades av apelsinen – rakt i ansiktet.

Brassestjärnan blev liggande och på nolltid skyndande såväl vårdpersonal som poliser till platsen.

Domaren Enrique Osses, Chile, övervägde att avbryta matchen, men lät spelet fortgå när Neymar – förhållandevis snabbt – kom upp på benen igen.

Santos-forwarden attackerades av frukter och stenar under hela matchen, och Bolivars hemmapublik gjorde allt för att störa gästernas fixstjärna.

”Det är sorgligt”

Efteråt var Santos-tränaren Muricy Ramalho i upplösningstillstånd.

– De kastar bananer och stenar, men vi kan inte klaga för Conmebol (Sydamerikans motsvarighet till Uefa) gör ändå ingenting åt det. Det är sorgligt att spela här i Bolivia, de behandlar oss väldigt illa, säger han.

Neymar var inte sig lik i matchen och Santos förlorade Copa Libertadores-mötet – det första av två i åttondelsfinalen – mot de bolivianska ligamästarna med 1–2.

Europeiska storklubbar som Barcelona, Real Madrid och Chelsea har rapporterats vara villiga att lägga stora pengar på en värvning av Neymar, som dock valt att stanna i Brasilien och så sent som i november skrev på ett nytt, välavlönat kontrakt till 2014.

ARTIKELN HANDLAR OM