Avslöjar: Lockades till Ukraina av miljardär

Gustav Svensson klar för uppstickarna: Spännande

Foto: Foto: bildbyrån
eftertraktad Klubbar i Italien, Cypern och Belgien drog i den förre U21-landslagsstjärnan.
FOTBOLL

Gustav Svensson, 25, har bestämt sig.

Sportbladet kan avslöja att mittfältaren är klar för storsatsande SK Tavrija Simferopol i Ukraina.

– Jag ser det som ett bra steg rent sportsligt och kommer till en av de bättre ligorna i Europa, säger han.

Den förre U21-landslagsstjärnans framtid har länge varit oviss. I våras fick han klartecken att lämna turkiska Bursaspor efter två säsonger. Sedan dess har det varit dragkamp om den defensive mittfältarens namnteckning. Enligt Sportbladets uppgifter fanns det erbjudanden från Italien, Cypern och Belgien. Men till slut föll alltså valet på SK Tavrija från staden Simferopol på halvön Krim vid den ukrainska rivieran. Laget slutade sexa i ligan förra säsongen, men ägs av en av Ukrainas rikaste män, som gör ett seriöst försök att utmana de stora drakarna Sjachtar Donetsk och Dynamo Kiev. Svensson blir lagkamrat med Serhij Nazarenko, som spelade EM för Ukraina.

– Det är ett land som många inte vet så mycket om, men jag har fått ett positivt intryck under mitt besök här och ser det som en spännande utmaning, säger göteborgaren till Sport- bladet.

Tränade med Blåvitt

Läkarundersökningen är avklarad och Svensson är nu på plats i Simferopol tillsammans med rådgivaren och advokaten Carl Fhager.

– Formaliteter återstår, men jag hoppas att det löser sig innan premiären på söndag, säger Fhager.

Gustav Svensson har under sin semester passat på att träna med sin gamla klubb IFK Göteborg, men det var enligt Sportbladets uppgifter aldrig aktuellt att flytta hem.