Raiola: ”Tänker vi på Uefa så dör vi”

Stjärnagentens attack efter
’Ibras’ PSG-presskonferens

Foto: Pontus Orre
FOTBOLL

Paris. På presskonferensen sa Zlatan att hans agent Mino Raiola gillar att vara rubrikernas man. 

Strax därefter levde han upp till förutsägelsen med en stenhård attack mot Uefa.  

– Tänker vi på Uefa så dör vi, säger han till Sportbladet. 

Det var precis efter Zlatan presenterats som Mino Raiola svarade på frågor inför en del av pressuppbådet. 

Han var fortfarande lite irriterad över frågorna kring Milan och om affären varit bakom ryggen på Zlatan. 

Så när Sportbladet ställde en fråga om stora projekt som det här har en framtid med Uefas financial fair play så exploderade agenten- 

– Lyssna, jag har en väldigt klar bild av Uefa, de skadar bara fotbollen. Jag hoppades det skulle förändras med Platini, men det blev bara värre. Det enda som förändras är presidenten, resten är samma skit!, säger Raiola och fortsätter:

”Aldrig gjort något för...”

– De har aldrig gjort något för fotbollen, för spelarna, för infrastrukturen. Det enda de gör är att klaga på att det blivit dyrt fast det är dem som gör det dyrare. Tänker vi på Uefa så dör vi. Vi kan inte vänta på dem. 

I stället hyllades Raiola de stora investerare som nu styr toppfotbollen. 

– Vi ska vara glada att det för 25 år sedan fanns personer som Berlusconi och Morratti (presidenter i Milan respektive Inter). Vi ska vara glada att det finns en familj i Abu Dhabi som säger låt oss köpa Manchester City. Vem kunde drömma om att Manchester City skulle vara mästare i England. Om vi ska kritisera det här kan vi lika gärna gå tillbaka till Sovjetunionen, men det är inte mitt val, säger Mino Raiola som menar att Zlatan är inne på samma linje. 

– Du ska gå dit projektet finns, där ambitionen finns. Jag och Zlatan är inne på samma linje där, vi är för ambition, annars kan man lika gärna sluta spela fotboll, säger Mino Raiola.