Zlatan hyllar Ronaldo – som tackar

FOTBOLL

Det är känt sedan tidigare att Ronaldo är Zlatan Ibrahimovics stora idol.

– När jag förstod fotboll så såg jag den riktiga ”fenômeno”, säger Zlatan till Eurosport.

Ronaldo, 36, tackar för orden:

– Han är en fantastisk spelare och en fantastisk person. Tyvärr kunde vi inte spela tillsammans, säger han.

Tidigare under karriären har Zlatan Ibrahimovic berättat att den brasilianske legendaren Ronaldo, 36, är hans stora idol.

Det finns en klassisk video från tiden där Zlatan spelar i Inter och de möter Milan. Precis innan avspark står Zlatan och tuggar tuggummi, ler och är väldigt imponerad av Ronaldo som då spelade för Milan.

Eurosport har gjort en intervju med Zlatan i deras program ”Brazilmania” där spelarna pratar inför VM i Brasilien 2014.

Sveriges lagkapten hyllar brassarnas fotboll och kallar det för en dans där sydamerikanerna njuter och spelar med en fantastisk rytm.

”En av de bästa”

Sedan väljer Zlatan att hylla sin idol.

– En av de bästa, om inte den bästa, genom historien är Ronaldo eftersom han är den riktiga ”fenômeno”. Jag har fått spela mot honom på planen. När jag förstod fotboll så såg jag den riktiga ”fenômeno” och han representerade den kompletta fotbollsspelaren. En spelare som alla drömmer om att vara, och vill vara, säger Zlatan till Eurosport.

”Uppskattar verkligen hans ord”

Ronaldo blir glad och hyllar 31–åringen.

– Jag vill tacka Zlatan väldigt mycket för det han säger eftersom han är en fantastisk spelare och en fantastisk person. Tyvärr kunde vi inte spela tillsammans eftersom han spelade i Inter när jag var i Milan. Men han brukade bo i samma byggnad, säger brassen till Eurosport.

– Jag uppskattar verkligen hans ord för att det är viktigt att vara en referenspunkt för andra spelare.

De har spelat mot varandra, men aldrig i samma klubb. Däremot har både Zlatan och Ronaldo lirat i Inter, Milan och Barcelona.